Hírek

Lencse és Czvitkovics is gólt lőtt

A Puskás Akadémia egy perc alatt két gólt kapott Andráshidán, mégis továbbjutott a Magyar Kupában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az NB III-as Andráshida otthonában lépett pályára a Puskás Akadémia a Magyar Kupa második körében.

Nem kellett sokáig várni az első gólra a Zala megyei településen, már a tízedik percben betalált a nemrégiben a Videotontól kölcsönbe érkezett Lencse László, aki az ellene elkövetett szabálytalanság után megítélt büntetőt váltotta gólra (0-1). A Puskás FC a gól után is uralta a játékot. A 23. percben Czvitkovics Péter 25 méterről lövésre szánta el magát, és a labda a hazai kapuba vágódott (0-2).

A kétgólos előnyt a második félidőben növelni tudta a vendégcsapat: a csereként beállt, ifj. Haraszti Zsolt is betalált. A 67. percben húsz méterről, a jobbösszekötő helyéről lőtt a hosszú felső sarokba egy gyönyörű gólt (0-3).

A kilencvenedik percben váratlanul tizenegyeshez jutott az Andráshida, Mamadou Wagué szabálytalansága után. Tóth László értékesítette a lehetőséget, majd a középkezdés után újabb gólt szereztek a hazaiak, Polareczki Roland talált be (2-3), de újabb középkezdésre már nem is volt idő. Győzött a Puskás Akadémia, és bejutott a Magyar Kupában a 32 közé – tudósít a Puskás FC honlapja.

– Hamar megnyugtató előnyt szereztünk, de talán túlságosan is megnyugodott a csapat. Én már kevésbé, ugyanis nem tudtunk olyan nyomást helyezni az ellenfélre, mint szerettem volna. Ennek ellenére növelni tudtuk az előnyünket, és végül megérdemelten nyertünk, a két gólt már a kilencvenedik perc után kaptuk – értékelte a találkozót Benczés Miklós, a Puskás FC vezetőedzője.

Magyar Kupa, 2. forduló

Tarr Sprint Andráshida SC – Puskás Akadémia FC 2-3 (0-2)

Andráshida. Játékvezető: Radványi

Andráshida: Osbáth – Török T., Major M., Halász D., Kovács Gy. – Sági, Mavolo (Tóth L., a szünetben), Gál T., Jasarevics (Szi F., 14.) – Wittman (Rohonczi, 71.), Polareczki. Edző: Dobos Sándor

Puskás FC: Somodi – Wagué, Tamás M., Szekeres A., Nagy Zs. (Molnár T., 84.) – Luque, Czvitkovics, U. Nikolics – Gallardo (Haraszti, a szünetben), Zsolnai, Lencse. Edző: Benczés Miklós

Gólszerzők: Tóth L. (91.), Polareczki (92.), illetve Lencse (10.), Czvitkovics (23.), Haraszti (67.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik