NB I

Túl kicsi lesz a felcsúti stadion?

A jelenlegi szabályok szerint nem lehet NB I-es meccset játszani a Puskás Akadémia otthonában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Lehet majd egyáltalán a felcsúti stadionban NB I-es meccset játszani? – teszi fel a kérdést a taccs.hu kiváló írása, majd egy részletes elemzés formájában választ is ad rá: nem!

A PFLA stadionját 3500 néző befogadására tervezték. Korábban az NB I-es csapatokra vonatkozó nevezési feltételek között a legalább tízezer férőhelyes stadion szerepelt, ami időközben tarthatatlanná vált.

A Magyar Labdarúgó Szövetség versenykiírása az első osztályú csapatok stadionjaival kapcsolatban kimondja, hogy „a bajnoki mérkőzéseket a bajnoki év teljes időtartama alatt az MLSZ Infrastruktúra Szabályzatának megfelelő első osztályú stadionokban (pályán) kell lebonyolítani, amely stadionoknak az MLSZ hitelesítésével kell rendelkezniük.”

Oké, lapozzunk. Az MLSZ Infrastruktúra Szabályzatának legújabb verziójában, az első osztályú klubok létesítményeire vonatkozó előírások között ez szerepel: a nézőtér befogadóképessége eléri az 5000 főt. Továbbá: „az üzemelő létesítményeknél a Szabályzat hatályba lépésekor meglévő állapot alapján kell hitelesíteni a nézőtéri előírásokat. Új pálya építésekor a Szabályzatban meghatározottak megépítése kötelező.”

Ezek szerint legalább ötezres létesítményt kellene felhúznia az akadémiának, ha azzal nevezni szeretne az élvonalba.

Érdemes végigolvasni a teljes cikket, ide kattintva!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik