Videó

Csodastadion

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia hivatalos honlapján mutatta be, hogy fog kinézni a 3500 nézőt befogadó centerpályája. A felvételen a focipálya igazi modern látványt nyújt. Fából készül a teteje és a tribünön is fapadok lesznek.

Már nem titok, hogy az építkezés után hogyan fog kinézni a felcsúti stadion, az Aranycsapat Aréna. A PFLA mellett egyelőre csak egy gigantikus építési területet lehet látni, nagyobb és kisebb gödrökkel, sok munkással és elzárt területtel. A munkálatokról ugyanis tilos felvételt készíteni még az arra járó hétköznapi laikus sem kerülhet a terület közelébe, csak messziről lehet sejteni, hogy itt valami nagy erőkkel, sok pénzből épül. Éppen ezért számít különlegességnek, hogy a Rangadó.hu a közelmúltban három képet is nyilvánosságra hozott az építkezésről.

Nem jár messze a valóságtól, aki milliárdos költségekre tippel. A stadion összesen 3,8 milliárd forintból készül, ebből csaknem három milliárd közhasznú alapítványokhoz befolyt társasági adó. A lelátókon 3500-an férnek el, ami azért érdekes, mert Felcsút lakossága a legfrissebb adatok szerint sem éri el az 1800-at, vagyis a település minden lakója – a nyugdíjastól a csecsemőig – kétszer is befér ide.

A stadiont jövő húsvétkor adják át ünnepélyes körülmények között. Az akadémia első csapata, amelyik már a hétvégén a másodosztály bajnoka lehet, 2014 tavaszán már itt játssza élvonalbeli meccseit. A fa tetőszerkezetről azonnal ki lehet találni, hogy Makovecz Imre tervezte, de az építész halála miatt tanítványai fejezték be a munkát – írja a kurir.hu.

Olvasói sztorik