NB II

Ősszel jubilálna az élvonalban

Zsolnai Róbert bízik benne, hogy hamarosan felcsúti színekben ünnepelheti 150. első osztályú meccsét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nincs megállás: tovább robog, és továbbra is veretlen a Puskás Akadémia az NB II Nyugati-csoportjában. Akár kudarcként is értékelhetnénk, hogy a felcsútiak szerdán, a viszontagságos időjárás miatt elhalasztott meccs pótlásán nem tudták legyőzni a Haladás II-t, a jelentős pontelőny miatt gyakorlatilag nem oszt, nem szoroz ez a döntetlen. A múlt szombati rangadónyerés annál inkább fontos és értékes volt! A PFLA idegenben nyert a Gyirmót ellen, a meccs egyetlen gólját pedig az éppen ma 31 éves Zsolnai Róbert szerezte!

A Kaposvár, a Honvéd, a Debrecen és a Szolnok korábbi kiváló csatára egy súlyos sérülés után ismét remek formában van, és 13 találatával vezeti a csoport góllövőlistáját. A 143 élvonalbeli szerepléssel rendelkező Zsolnai Róbert a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, bízik benne, hogy ősszel sikerül jubilálnia az NB I-ben!

– A szerdai meccs helyett inkább a Gyirmót elleni siker és a győztes gól volt az előszületésnapi ajándék…

– A Haladás elleni meccs tényleg nem úgy sikerült nekem és a csapatnak sem, ahogy szerettük volna, de ezért jó a szerda-szombat ritmus, mert hamarosan lehet javítani – mondta Zsolnai Róbert. – Nagyon jó érzés volt győzni Gyirmóton, de fontos is volt, mert szerintem nekik nagy lökést adott volna egy siker a felkapaszkodáshoz. Mondtam is a meccs előtt a fiataloknak, hogy én a Szolnokkal sajnos már átéltem ilyesmit, hiszen az előző szezonban tizenegy ponttal vezettünk az Eger előtt, mégis ők jutottak fel.

– Mi kell ahhoz, hogy egy csapat ilyen hosszú ideig veretlen maradjon?
– Elsősorban a csapat kell hozzá! Nagyon együtt vagyunk, mint csapat, és szakmailag minden feltétel adott számunkra. A szerencse is velünk van, Gyirmóton például null-nullnál és egy-nullnál is voltak oda-vissza helyzetek. A hazaiak előtt is több olyan lehetőség adódott, amelyből ha gólt kapunk, nem szólhattunk volna semmit. Talán pont ezt vette el tőlünk a sors szerdán…

– A szolnoki idény és a súlyos sérülés most igazán remek szezont fut egyénileg!
– Az elején én magam is kíváncsi voltam, hogyan tudom felvenni a ritmust a keresztszalag-szakadásom után, de itt a rendkívül jó minőségű pályák is a segítségünkre vannak.

– Már csak néhány meccs kell a százötvenhez az NB I-ben. Ősszel összejöhet?
– Bizakodó vagyok, de addig nem mondok semmit, amíg nem százszázalékosan biztos! Bízom benne, hogy néhány hónap múlva tényleg el tudom érni azt a szép jubileumot.

Olvasói sztorik