NB I

Elmozdult a holtpontról a Puskás

A Puskás FC 1-0-ra győzött a Kaposvár ellen az élvonal ötödik fordulójában, Székesfehérváron.
OTP Bank Liga, 5. forduló
Puskás Akadémia FC – Kaposvári Rákóczi FC 1-0 (0-0)
Székesfehérvár, 600 néző. Játékvezető: Bognár
Puskás FC: Somodi – Wagué, Tamás M., Szekeres A., Farkas N. – Tóth II B., Polonkai, Czvitkovics (Zsolnai, 77.) – Gallado (Bertus, 92.), Tischler, Lencse (Molnár T., 69.). Edző: Benczés Miklós
Kaposvár: Ranilovics – Okuka, Kovács O., Thian, Jánvári – Addo, Zámbó, Pavlovics (Babics, 87.), Haruna (Waltner, 65.) – Balázs B., Oláh L. Edző: Prukner László
Gólszerző: Tischler (89.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A felcsútiak a Tischler, Lencse, Gallardo támadóarzenállal rohamozták a vendégkaput, ráadásul Czvitkovics, Polonkai és Wague is kezdő volt. A vendégeknél Vrucina és Waltner kimaradt az alapcsapatból.

A hetedik percben Tischler fejese volt az első veszélyes megmozdulás a meccsen. A 14. percben Tishcler ezúttal passzolt, de a középen érkező Lencse elcsúszott, így odalett a helyzet. Három perccel később Gallardo passzolt középre, de Czvitkovics alig maradt le a labdáról. A huszadik percben Haruna fejelt a kapu mellé. Hét perc elteltével Oláh Lóránt tízméteres lövését Somodi szögletre tolta. A 33. percben Tischler fejese célt tévesztett. A 44. percben Thian kiugratása után Balázs Benjámin ellőtte a labdát keresztbe a kapu előtt.

A második felvonás elején nem alakult ki számottevő helyzet, inkább a küzdőjelleg dominált. A hetvenedik percben Okuka adta be a labdát, Oláh Lóránt lövése egy védőről lepattant, majd ismételt, de 14 méterről fölé lőtt. A hajrában némileg megélénkült a játék, de a 82. percben Balázs Benjámin, három perccel később pedig Okuka lövées tévesztett célt. A 89. percben Polonkai tette balról középre a labdát, Tischler pedig öt méterről a kapuba fejelt (1-0).

A két nyeretlen csapat csatájából a felcsútiak kerültek ki sikeresen, tehát a mezőnyben immár csak a kaposváriak állnak győztes meccs nélkül, a sereghajtó pozícióban.

– Tipikus ikszes meccs volt – mondta a Rangadó.hu szakértője, Hartyáni Gábor, a Puskás Akadémia korábbi edzője. – A Puskás Akadémia meddő mezőnyfölényben játszott, a Kaposvár pedig biztos, fegyelmezett védekezésből próbált kontrákat vezetni. Somodinak kellett egy alkalommal bravúrt bemutatnia, ezen kívül a két kapusnak nem igazán volt dolga a találkozón. Egy szabadrúgás döntötte el a három pont sorsát. A hazaiak játéka mindenképpen fejlődött az előző meccsekhez képest. Ott voltak a pályán az új igazolások, a rutinos játékosokkal jobb játékot mutatott a Puskás, de látszott a csapaton, hogy idő kell még, míg összeszoknak a játékosok.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik