NB I

Most kezdődik a meló

Az új igazolás, Lencse László azt mondja, néhány meccsre még szüksége van, hogy igazán hasznára legyen csapatának.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombaton a Kaposvárral csapott össze a Puskás Akadémia együttese az OTP Bank Liga ötödik fordulójában. A két nyeretlen gárda meccsét végül az újonc felcsútiak nyertek 1-0-ra, és ezzel megszerezték első győzelmüket az élvonalban. A találkozón kezdőként kapott lehetőséget a Puskás frissen igazolt támadója, Lencse László, aki a Rangadó.hu érdeklődésére elárulta, élet-halál kérdés volt, hogy begyűjtsék a három pontot.

– Nem kell szépíteni a dolgokat, ezen a találkozón az volt a lényeg, hogy megszerezzük a három pontot – kezdte a múlt héten szerződtetett Lencse. – Számunkra ez most élet-halál kérdés volt. Sikerült nyernünk, és még egyszer hangsúlyozom, most ez volt a legfontosabb a csapat számára, hogy legyen egy kis önbizalmunk. Az első győzelem egy újonc gárda számára nagyot lendíthet a játékon, és a lelki tényezőkön is. Tény azonban, hogy még vannak dolgok, amelyeken javítanunk kell.

A 25 éves támadó hosszú huzavona után került végül a felcsúti klubhoz, előtte a Videoton NB III-as csapatával készült, de tétmérkőzésen már régóta nem szerepelt.

– A teljesítményemen azért érződött, hogy három hónapja nem voltam focipályán, és a felkészülési időszak is elég nyögvenyelősre sikeredett, mert sérült voltam, illetve később is kapcsolódtam be a munkába – magyarázta Lencse László. – Majdnem négy hónapja nem játszottam már tétmérkőzést, ezért lehetett látni, hogy azért vannak lemaradásaim. Úgy gondolom, türelmesnek kell lennem magammal szemben, mert ha elkezdek görcsölni, akkor nem fognak úgy jönni a dolgok, ahogy szeretném. Nem voltam még olyan dinamikus, nem úgy indítottam a cseleket, és nem gondolkoztam olyan gyorsan, ahogy kell. Úgy gondolom, ez csak a meccsekkel tud visszajönni, három-négy mérkőzés, és akkor azt mondom, hogy teljes mértékben hasznára tudok lenni a csapatnak.

A korábban Izraelben és Görögországban is légióskodó csatár önkritikus, és tudja, hogy sokat kell még dolgoznia ahhoz, hogy újra játékba lendüljön.

– Természetesen megnyugvást ad, hogy pont került az ügyem végére, és bemutatkozhattam az új klubomban, de a meló még csak most kezdődik – folytatta Lencse. – Úgy gondolom, most még rengeteg dolgom van. Nagyon-nagyon sokat kell edzenem, és kérni szeretnék valami pluszmunkát is a mestertől, mert rettentően fontos, hogy játékba jöjjek. El kell indulnia a csapatnak felfelé, de ehhez még sok munka szükségeltetik. Voltak azért villanásaink a hétvégi meccsen, amelyekből azért lehetett látni, hogy lehet mire építenünk.

A Puskás Akadémia a következő fordulóban a másik feljutóval, a Mezőkövesd csapatával mérkőzik. Lencse László szerint ha törik, ha szakad, de muszáj megnyerniük az összecsapást.

– Úgy gondolom, vízválasztó találkozó következik. A Mezőkövesd képes meglepetésekre, de amikor ideigazoltam, azt mondtam, nem érdekel hogyan, vagy milyen játékkal, de a következő két mérkőzésből a száz százalékot ki kell hozni, és hat pont kell nekünk a két meccsen. Hármat most megszereztünk a Kaposvár ellen, és ha törik, ha szakad, a következő összecsapást is meg kell nyernünk, és akkor elkerülhetünk abból a zónából, ami veszélyes, és utána sokkal felszabadultabban tudnánk futballozni – vélekedett a Puskás FC csatára.

Olvasói sztorik