NB I

A nap híre: Lencse és Czvitkovics

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu állandó szakértője, a magyar futball iszonyait és viszonyait egyaránt kiválóan ismerő Sport Zoltán minden alkalommal az előző nap általa legérdekesebbnek ítélt focihírét kommentálja.

Íme, a szerdai híre, miszerint Lencse László és Czvitkovics Péter az NB I-ben újonc Puskás Akadémia csapatához igazolt:

Lencse László átigazolási ügye sokáig húzódott. Amikor felvetődött, hogy a Videoton ismét kölcsönadná, kiderült, hogy Szivics mindenképp vinné Diósgyőrbe. Féllábbal talán már ott is volt, de abból a variációból végül mégsem lett semmi. Most megtalálták a megoldást azzal, hogy Felcsútra került, Czvitkovics Péterrel együtt. Jó képességű labdarúgókról beszélünk, akiknek eddig is jól csengett a nevük, jó teljesítményt nyújtottak, sőt már külföldön is kipróbálták magukat.

Czvitkovics esete furcsa. A Debrecen jól rajtolt, pedig most talán nem is várta senki. Tudvalevő, hogy történtek változások, az előző szezonban nem is voltak annyira meghatározóak, mert behatároltabbá váltak az anyagi lehetőségeik. Nagy átigazolási mozgások korábban nem voltak, mindig az állandóság jellemezte a klubot. Nagyon furcsa, hogy elköszöntek tőle, és furcsa volt a nyilatkozata is, ami azt sejteti, hogy valami történt a háttérben, ráadásul Pölöskey Pétert is elküldték.

Egy biztos: a Puskás FC jó labdarúgókkal gazdagodott. A magyar mezőnyben nincs olyan csapat, ahol ők ketten ne futballozhatnának. Az eddig szerzett egy pont nagyon vékony, talán a középmezőny lehet a céljuk, ahogy a két új játékos mondta is, de az is nagy bravúr lenne, ahhoz képest, amit eddig láttunk a csapattól. Velük viszont mindenképp erősödtek. Lencse a támadószekcióban jelent pluszt, Czvitkovics pedig szervező középpályás poszton tud fazont szabni az együttesnek. A jó teljesítményükhöz persze elengedhetetlen, hogy mentálisan is erősek maradjanak, hiszen itt nem a bajnoki cím, hanem a kiesés elkerülése a cél.

Olvasói sztorik