NB I

„Erős középcsapat leszünk”

A Felcsútra igazoló Czvitkovics Péter néhány hete még nem gondolta volna, hogy klubot válthat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Puskás Akadémia együttesében folytatja pályafutását a DVSC-nél mellőzötté vált Czvitkovics Péter. A harmincéves játékos kettő plusz egyéves megállapodást kötött a felcsútiakkal. A Rangadó.hu megkereste a tízszeres válogatott középpályást, aki elárulta: három héttel ezelőtt még nem gondolta volna, hogy csapatot fog váltani.

– Három hete, amikor Európa Liga-meccset játszottam a Debrecennel, még nem gondoltam volna, hogy klubot fogok váltani. Utána aztán történtek változások a csapaton belül, amelynek én is az áldozata lettem – magyarázta Czvitkovics. – Jött egy megkeresés a Puskás Akadémiától a klub felé, ők megegyeztek, és én is úgy gondoltam, hogy jót tenne a váltás, így sikerült megegyeznünk a felcsútiakkal is. Tény, hogy ez egy új dolog lesz a számomra, egy új szerep, hiszen eddig a bajnokságért és a nemzetközi kupáért harcoltam, most pedig per pillanat a bennmaradásért. Úgy érzem azonban, hogy ez a gárda nem a kiesés ellen fog küzdeni, hanem egy erős középcsapat leszünk az első évben is. Volt megkeresés máshonnan is, de a Puskás volt a legkonkrétabb, és rajtuk éreztem a legjobban, hogy igazán akarnak.

– Hogyan emlékszik vissza a Debrecenben töltött időszakra?
– Mindenképpen csak a szépre szeretnék emlékezni, és szerencsére ebből volt sok. Ezek az élmények maradnak meg bennem, és nagyjából ennyivel le is szeretném zárni a történetet.

– A Puskás FC eddig négy forduló alatt mindössze egy pontot gyűjtött a bajnokságban, az ön számára milyen képet fest a gárda eddigi teljesítménye?
– Megmondom őszintén, hogy az első két fordulóban még nem figyeltem annyira az újdonsült csapatomra. A megkeresés óta azonban nyomon követtem az eseményeket. Úgy gondolom, a Paks elleni a meccsen a kiállításig mindenképpen jól játszott a csapat, a Honvéd ellen pedig rutintalanságból kapott a gárda három gólt, hiszen a pontrúgásokra fel lehet készülni. Ezt a fiatal együttest ez megtörte, és utána már nem tudott váltani. Nem érzem úgy, hogy ez az együttes kieső lenne. Próbálok én is segíteni, és remélem, hogy sikerülni is fog.

– A hétvégi, Kaposvár elleni összecsapáson akár be is mutatkozhat új együttesében…
– Nem edzettem még a csapattal, nem rajtam múlik, hogy játszom-e szombaton. A mester majd eldönti, hogy mennyire számít rám az első meccsen. Természetesen én készen állok, nem vagyok sérült, fizikálisan rendben vagyok. Végigcsináltam a felkészülést, az EL-selejtezőkön játszottam is. Nincs semmi problémám, de az edző fogja eldönteni, hogy milyen szerepet szán nekem a hétvégén.

Olvasói sztorik