NB I

Újabb felcsúti blama

A Mezőkövesd hazai pályán 3-1-re nyert a Puskás Akadémia ellen az élvonal hatodik fordulójában.
OTP Bank Liga, 6. forduló
Mezőkövesd Zsóry FC – Puskás Akadémia FC 3-1 (0-0)
Mezőkövesd, 3500 néző. Játékvezető: Szabó Zs.
Mezőkövesd: Szántai – Hegedűs, Gévay, Fotyik, Éles – Dobos (Búrány, 77.), Farkas B., Hegedűs D. – Petneházi (Olasz D., 70.), Balajti (Szalai V. 85.), Menougong. Edző: Véber György
Puskás FC: Somodi – Wagué, Tamás M., Szekeres A., Farkas N. – Tóth II B. (Molnár, 81.), Polonkai, Czvitkovics (U. Nikolics, 59.) – Gallardo (Haraszti, a szünetben), Tischler, Lencse. Edző: Benczés Miklós
Gólszerzők: Petneházi (49.), Balajti (56.), Menougong (92.), illetve Lencse (62.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A bajnokság két abszolút újonca, a Mezőkövesd és a Puskás Akadémia találkozott egymással a hatodik fordulóban.

A vendégek kezdték jobban a meccset, előbb Lencse, majd Gallardo tornáztatta meg Szántai kapust. A hazai szurkolóknak közel 20 percet kellett várniuk az első helyzetre: a legveszélyesebb kövesdi, Petneházi lőtt kapura, azonban Somodi résen volt. Az első félidőben tehát nem született gól.

Nem úgy a másodikban. Alig telt el négy perc a szünet után, és egy nagyszerű találattal vezetést szerzett Véber György csapata. Balajti szerzett labdát, megindult a kapu felé, Menougonghoz passzolt, ő továbbtette Petneházinak, aki 13 méterről a kapu bal oldalába helyezett. Hét perccel később pedig már kettő volt közte! A főszereplők szinte ugyanazok voltak: Menougong indította pazarul Balajtit, aki 11 méterről lőtt a kapu jobb alsó sarkába.

A két gól kifejezetten jót tett a meccsnek, lüktetővé vált az iram. Viszonylag hamar szépíteni tudott a Felcsút: Polonkai végzett el a bal oldalról egy szabadrúgást, beadását Lencse csúsztatta a kapuba. Ezt követően sorozatban jöttek a PAFC-helyzetek – főleg Lencse volt elemében –, nagyon érett az egyenlítés, de aztán ahogy az ilyenkor lenni szokott, a másik csapat újabb találatot ért el. Menougongot a félpályánál ugratták ki, ahol előbb Mamadout, majd Szekerest is elfektette, végül az ötösről Somodi feje fölé bikázott. Ezzel eldőlt a meccs, a helyzeteit jobban kihasználó Mezőkövesd megszerezte második győzelmét a bajnokságban.

– Nagyon jó mérkőzést játszottak a csapatok, külső szemlélőként nagyon élvezetes volt a találkozó – vélekedett a Rangadó.hu szakértője, Sivák Sándor, a Mezőkövesd egykori játékosa, jelenlegi utánpótlás-edzője. – Főként a második félidő volt látványos, négy gólt is láthatott a közönség. Az első játékrészben inkább a Puskás Akadémia játszott fölényben, Szántai bemutatott egy-két bravúrt. A második félidőben viszont a helyzeteit jobban kihasználó Mezőkövesd eldöntötte a három pont sorsát. Úgy érzem, ebben a játékrészben is többet volt a labda a felcsútiaknál, de a gólokat a Mezőkövesd lőtte. A hazaiak az előző fordulókhoz képest eggyel több szűrőjátékossal álltak fel, így jóval egységesebb, masszívabb volt a védekezésük. Azt mondom, ha a korábbi mérkőzésein is így játszott volna az együttes, akkor több pontot is gyűjthetett volna a mostaninál. A szurkolókon is látszott, hogy nagyon várták már az első hazai NB I-es győzelmet, a mérkőzés után ollézva ünnepelték a játékosokat.

Olvasói sztorik