NB I

Felcsút menni Anglia

A legnagyobb független focimagazin címlapján ajánlja az ellentmondásos új magyar klubról szóló írását.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az NB I újonca már a brit focisajtóban is téma: a legnagyobb független focimagazin, a When Saturday Comes címlapján is szerepel a Puskás Akadémia FC – írja a taccs.hu.

Nagy leleplezésre nem kell számítani, a cikk röviden összefoglalja Orbán Viktor fociszeretetének ívelését az akadémia-alapításon, az NB II-n és a feljutáson keresztül a csodastadion építéséig. Nem maradhatott ki a Videotonnal lévő kesze-kusza kapcsolat említése, és annak hangsúlyozása, hogy bár a kormányfő magánadománynak becézi a TAO-pénzeket, azért persze valójában állami támogatásról van szó a felcsúti építkezés esetében.

Olyan finom részletre már nem is tér ki a cikk, hogy megfelel-e a hatályos NB I-es szabályoknak a pálya befogadóképessége? Nem lehetett említés nélkül hagyni azt sem, hogy az akadémisták próbaterepének szánt Puskás FC a nyáron kisebb polcsöprést végzett a hazai játékos-piacon.

A WSC-t 1986-ban alapították, alapjában véve a független szurkolói szemléletet próbálja közvetíteni, mind témáival, mind szarkasztikus címlapjaival és ironikus hangvételével. Nemcsak a legnagyobb független focilap az angoloknál, hanem az egyetlen országos is, számonként körülbelül 18-20 ezer példányban fogy. A szerzők jellemzően nem fizetett újságírók, minimális a stáb, de olyan nagyágyú is visszatérően publikál a lapban, mint Nick Hornby.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik