NB I

Futács góllal ünnepelt

A Diósgyőr 2-0-ra győzött a Puskás FC ellen, Futács Márkó élete első NB I-es meccsén gólt lőtt.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 7. forduló
Puskás Akadémia – Diósgyőri VTK 0-2 (0-0)
Székesfehérvár, 500 néző. Játékvezető: Solymosi
Puskás FC: Hajdúch – Wagué, Tamás M., Szekeres A., Farkas N. – Tóth II B., Polonkai (Molnár T., 80.) – Gallardo, Czvitkovics (Margitics, 70.), Lencse – Tischler (Zsolnai, 77.). Edző: Benczés Miklós
DVTK: Rados – Vági, Vadász, Kádár, Huszics – Abdouraman, Elek Á. (Batioja, 33.) – Tisza T. (Bacsa, 72.), Kosztics (Gosztonyi, 56.), Barczi – Futács. Edző: Tomiszlav Szivics
Gólszerzők: Futács (58.)
Kiállítva: Wagué (30.), Tamás M. (88.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Rendkívül pikáns mérkőzésre került sor a Puskás FC székesfehérvári albérletében, ugyanis a felcsútiak edzője, Benczés Miklós a közelmúltban sikeres éveket töltött Diósgyőrben. A DVTK új csatára, Futács Márkó élete első magyar élvonalbeli meccsén rögtön a kezdőcsapatban kapott helyet. Lencse László menedzsere a nyár folyamán a borsodiakkal is tárgyalt, de a csatár végül az újoncot választotta, amely a Diósgyőrből távozó Gallardót is leigazolta.

A hazaiaktól Aposztolopulosz, Baracskai Roland, Nagy Zsolt és Szakály Dénes, a vendégektől pedig Nikházi Márk hiányzott sérülés, illetve betegség miatt.

A második percben Czvitkovics Péter beadását Ivan Rados lekapta a berobbanó Lencse László fejéről. A 22. percben Tisza Tibor passzát Futács Márkó közvetlen közelről kapura lőtte, de Hajdúch nagyot védett. Négy perccel később Tisza távoli szabadrúgását védte a Puskás FC kapusa.

A harmincadik percben Wagué brutálisan eltalálta Elek Ákos lábát, ezért a játékvezető teljesen jogosan kiállította. A diósgyőriek válogatott játékosa némi ápolás után a csodával határos módon a saját lábán bicegett a kispadig, a törést megúszta, de a zúzódást nem, ezért a játékot nem tudta folytatni.

Érdekes módon a létszámkülönbség a felcsútiakat pörgette fel. A 41. percben Gallardo lefutotta Tisza Tibort a szélen, de pontos beadását a nagy helyzetben lévő Czvitkovics nem találta el jól. Az első félidő lefújása előtt Futács közeli bombáját védte Hajdúch.

Nem túl magas színvonalú játékrészt produkáltak a csapatok. A vendégeknek volt két nagy helyzetük, a hazaiaknak jobbára csak lehetőségeik akadtak. A felcsútiaknak gyors kontrákkal próbálkoztak, amennyiben a Czvitkovics, Lencse, Gallardo támadó trió össze lenne szokva, gyakrabban helyzetbe tudnák hozni az egy szem előretolt csapattársukat, Tischler Patrikot.

Az ötvenedik percben Tischler iramodott meg, Vadász lerántani sem tudta, a hazaiak játékosa két szép csellel tisztára játszottra magát, de amikor öt méterről kapura lőtt, a diósgyőri védő lábbal odaért, és blokkolt. Az 58. percben a két diósgyőri újonc hozta össze a vendégek vezetőgólját: Batioja passzát Futács lőtte a hálóba (0-1). A másik kapu előtt Lencse lépett ki teljesen egyedül, de óriási helyzetben addig pepecselt, amíg Vadász beérte és szerelte. A szöglet után a gólvonaltól egy méterre helyezkedő Gallardo teljesen érthetetlen módon kifejelte a labdát az oldalvonal felé.

A 62. percben Futács közeli lövését a kivetődő Hajdúch védte, majd ismét Futács próbálkozott, ezúttal fejjel, de a labda a felső lécen csattant. A 75. percben Bacsa az alapvonalig száguldott, de a középen bevetődve érkező Futács Márkó elől az utolsó pillanatban szögletre mentettek. A 88. percben előbb Tamás Márk második sárga lapja miatt kettős emberhátrányba került a Puskás FC, majd Barczi Dávid passzát Bacsa Patrik sarokkal továbbította a kapuba (0-2). A kilencvenedik percben Molnár Tibor lövése gurult el a vendégkapu előtt.

– Aki később kapcsolódott be a mérkőzésbe, valószínűleg nem is tudta, hogy volt egy kiállítás, hiszen a hatvanadik percig nem lehetett észrevenni, ez pedig a Puskás FC dicsérete – elemezte a látottakat a Rangadó.hu szakértője, Tiber László, a Videoton és a Siófok egykori válogatott csatára. – Az első félidő nagyon rossz és unalmas volt, a második felvonásban viszont nagyszerűen játszott a Puskás FC, amely lelkes játékával kiegyenlítette az emberhátrányt, és mindent megtettek, hogy egyenlítsenek. Amíg Czvitkovics Péter nem pörög ismét arra a fordulatszámra, amelyen régebben, Debrecenben játszott, illetve Lencse László nem kerül jó formába, hiába játszanak jól a mezőnyben a felcsútiak, nincs góllövő játékosuk. Tischler Patrik nevét a második félidőben akkor hallottam először, amikor lecserélték, és nem biztos, hogy ez az ő hibája, hiszen olyan típusú játékos, aki akkor rúg gólt, ha ki van szolgálva. A középpályán Czvitkovicson kívül nincs olyan játékosuk aki erre képes lenne, mert Polonkai Attila vérbeli zongoracipelő, lelkesedésével és munkabírásával példát mutat, de nem tud fazont adni a csapatnak. A második félidő fogyasztható volt, a Diósgyőr győzelme megérdemelt, de a Puskás sem nem vallott szégyent.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik