NB I

Futács Márkó egy lépésre a Diósgyőrtől

A FIFA-nak hitelesítenie kell a csatár szerződését.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A 23 éves középcsatár, Futács Márkó Angliából érkezhet Diósgyőrbe, amennyiben sikerül hitelesíttetni a szerződését – írja a borsodi klub honlapja.

A DVTK hosszú tárgyalássorozatot követően megállapodott a Leicester Cityvel és Futács Márkóval is, hogy a fiatal játékos Diósgyőrben tölti a jelenlegi szezont, kölcsönben. A megállapodásokat írásba foglalták, majd alá is írták a felek, nem sikerült azonban a szerződéseket hitelesíttetni, mert a FIFA TMS-rendszere a hétfő éjféli határidő előtt váratlanul leállt.

A DVTK ezért az MLSZ segítségével egyedi elbírálásért fordult a nemzetközi szövetséghez. Amennyiben pozitív válasz érkezik, abban az esetben kijelenthető, hogy Futács Márkó a borsodiak játékosa.

Futács Márkó 12 évesen kezdett focizni – érdekesség, hogy akkor még kapus volt –, majd 16 évesen légiósnak állt és Franciaországban, majd Németországban pallérozódott csatárrá. 2009-ben több felkészülési mérkőzésen is pályára lépett a Werder Bremen első csapatában, gólokat is szerzett, tétmérkőzést egyetlen Szuperkupa-mérkőzést kivéve azonban csak a második csapatban játszhatott, ezért további fejlődése érdekében kölcsönadták a Bundesliga 2-ben szereplő Ingolstadt csapatába.

2011-ben Angliába igazolt, ahol a Porthsmouth színeiben öt gólt szerzett a másodosztályban (Championship). Az elmúlt szezonban megfordult a Leicester Cityben és a Blackpoolban, ahonnan Diósgyőrbe vezetett az útja.

Futács Márkó sok ismerős arcot talál a diósgyőri öltözőben, hiszen hozzá hasonlóan bronzérmet nyert az egyiptomi U20-as világbajnokságon Gosztonyi András, Takács Péter és Debreceni András (Kádár Tamás csak azért maradt ki a keretből, mert akkori klubja, a Newcastle United nem engedte el a világversenyre).

Olvasói sztorik