Hírek

Futács Márkó a Leicester Cityhez szerződött

Az angol másodosztályban szereplő Leicester City csapatában folytatja pályafutását Futács Márkó.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A 22 éves magyar támadó hároméves szerződést írt alá az előző idényt a Championship kilencedik helyén záró klub vezetőségével. A korábban Németországban játszó Futács az előző idényben a Portsmouthban szerepelt.

– Futács Márkó még csak egy éve játszik Angliában, de ez idő alatt is bebizonyította, hogy megállja a helyét – nyilatkozta Nigel Paerson, az együttes vezetőedzője.

– A Portsmouth már az idény közben élt opciós jogával, így tulajdonképpen automatikusan meghosszabbodott a szerződésem, a csődhelyzet miatt azonban a bajnokság végén újra kellett tárgyalni a megállapodásomat – nyilatkozta menedzserirodáján keresztül Futács Márkó. – Mivel a klub minden szempontból előnytelen feltételeket ajánlott, továbbá én a Championshipben akartam folytatni angliai pályafutásomat, nem írtam alá, s szabadon igazolhatóvá váltam. Nyáron több másodosztályú egyesülettel is hírbe hoztak, érdeklődött a Barnsley, a Watford és a Crystal Palace is, de végül a Leicester City mellett döntöttünk, mert ez a csapat volt a leghatározottabb, és a céljai is szimpatikusak.

Több országból is keresték a játékost, adódott orosz és ukrán lehetőség is, de ezekkel a klubokkal végül nem jutottak el a tárgyalásokig, mert mindenképpen Angliában akartak csapatot találni neki. Holott a keleti ajánlatok anyagilag sokkal előnyösebbek lettek volna, de most a szakmai kihívás volt az elsődleges.

– Abban már korábban megegyeztünk a menedzseremmel, hogy elsősorban brit együttest keres nekem, mert az kiderült, fekszik nekem a szigetországi futball, az előző évad megmutatta, hogy ez a játékstílus kiemeli az erényeimet – vélekedett Futács Márkó. – Sokat tanultam Portsmouthban, a szakmai stáb külön foglalkozott velem, és bár jól tudom, messze nem vagyok még kész futballista, már nem egy tapasztalatlan támadót lát viszont az edző, aki a pályára küld. Az orvosi vizsgálatok után találkoztam Nigel Pearson edzővel, és a célokat is felvázolták. A vezetőség feljutásban bízik, ezért a rájátszást jelentő helyek egyike a minimumelvárás. Péntektől készülök együtt a kerettel, vasárnap óta Ausztriában edzőtáborozunk. Több a fiatal a csapatban, mint volt Portsmouthban, remélem, a társaság is összetartóbb lesz, mert az előző együttesnél hiányoltam, hogy a pályán kívül keveset voltunk együtt. Edzések után mindenki rögvest sietett haza, holott Németországban azt szoktam meg, hogy a szabadidőnk egy részét is a srácokkal töltjük.

Érdekesség, hogy a magyar játékos első Championship-gólját a tavalyi évadban éppen a Leicester ellen szerezte, végül öt találattal és három gólpasszal zárt.

Olvasói sztorik