Hírek

Támadóként jól ment, középpályásként nem

Noha a Portsmouth a második félidőben 2-1-re még vezetett a Cardiff City otthonában, végül 3-2-es hazai siker született.

Kapcsolódó cikkek

Futács Márkó kezdett, és ismét gólt szerzett! Az elmúlt négy bajnokiján ez volt a harmadik találata.

– Nagyon bosszantó vereséget szenvedtünk. Kettő-egyre vezettünk, ráadásul mindezt a liga egyik legjobbja ellen, a Cardiff otthonában, végül mégsem sikerült pontot szereznünk – méltatlankodott a támadó. – Mentségünkre szóljon, hogy sok a sérültünk, szűk a keretünk, így nincs lehetősége nagyon variálni az edzőnek. A meccs utolsó harminc percét nekem is idegen szerepkörben, baloldali középpályásként kellett végigszenvednem. Nem véletlenül használom ezt a kifejezést, mert egyrészt ebben az időszakban már előjön a savasodás, másrészt pedig az ellenfél jobb oldalán játszott a csapatuk talán legaktívabb futballistája, akivel így én kerültem szembe. Nem volt valami hálás feladat.

A magyar légiós a saját teljesítményéről szólva kijelentette: ezúttal sem okozott csalódást, hiszen gólt szerzett, bár szerencséje volt!

– A szélsőnk beadását kiejtette a kapus, én pedig éppen jó helyen álltam – mesélte Futács. – Az is a mérkőzés krónikájához tartozik, hogy az utolsó húsz percben a házigazdának annyi helyzete volt, hogy azt össze sem lehet számolni. Tudtuk, hogy a Cardiff szabadrúgásai életveszélyesek, ezért úgy léptünk pályára, hogy lehetőség szerint a tizenhatosunk közelében ne szabálytalankodjunk. Erre a második félidőben egymás után próbálkozhattak állított labdából. Végül a hosszabbításban sikerült fordítania a walesi együttesnek egy bombával. Jövő héten a Peterborough otthonába megyünk, amely azért könnyebb feladatnak ígérkezik, ott muszáj pontot szereznünk.

De vajon mi van Futács szerződésével?

– Én is csak annyit tudok, amennyit az újságokban olvastam, nekem egyelőre hivatalosan nem szólt senki. De az nem titok, hogy örülnék, ha a Portsmouth élne az opcióval, hiszen az azt jelentené: értékelik a szolgálataimat – vélekedett a magyar játékos.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik