Hírek

Futács: két meccs, két gól!

Az angol Portsmouth magyar játékosa sportszerűen elismerte, nem volt jogos az ellenfél kiállítása.

Kapcsolódó cikkek

Az angol másodosztály (Championship) szilveszteri fordulójáig hét mérkőzésen szerepelt csereként Futács Márkó. Az elmúlt két bajnokit azonban végigjátszotta, s három nap alatt kétszer is eredményes volt a Portsmouth csapatában! Szombaton a Leicester City, hétfőn pedig a Watford hálójába talált be!

– Már a Derby és a Southampton elleni perceket is élveztem a pályán, de az elmúlt hetekben az edzésmunkámon is látszott, hogy kezdek formába lendülni – nyilatkozta Futács Márkó. – Egy játékos teljesítménye attól is függ, hogy a társai mennyire bíznak benne. Én pedig úgy látom, a többiek várták már, hogy jelentősebb szerep jusson nekem, ez pedig önbizalmat adott. A hétközi gyakorlásokon ott voltam a tizenkét játékos között, akikből a kezdő-tizenegy kikerült, mégis meglepett, hogy a Leicester City otthonában lehetőséget kaptam. Az pedig csak a hab volt a tortán, hogy korán sikerült gólt szereznem.

A szombati találatról annyit: a magyar játékost váratlanul érte, hogy eljutott hozzá a labda, hirtelen érkezett, így vállal vette át, aztán pedig jött a lövés!

– A lövés, amibe az elmúlt három hónap minden dühe benne volt! Először kezdtem a Championshipben, és rendesen el is fáradtam, úgyhogy jólesett a wellness-program, amire az újév első napján került sor – mesélte Futács. – Bíztam benne, hogy a Watford ellen is lehetőséget kapok, de azt, hogy ismét gól szerzek, ráadásul fejjel – ami valljuk be, nem az erősségem –, álmomban sem gondoltam. Persze, kitaláltam valamiféle gólörömöt, hátha eredményes leszek, de amikor a kapuba bólintottam, nem jutott eszembe, mit terveztem, futkostam össze-vissza, s végül a szögletzászlónál találtam magam. Aztán kiszaladtam a másodedzőnkhöz, aki a tréningek után a fejjátékom fejlesztését segíti. A meccs krónikájához tartozik még, hogy a vendégek kapusával ütköztem, és az esetért piros lapot kapott az ellenfél. Talán jogosan, talán nem. Az biztos, hogy elpöcköltem a labdát, de bevallom, elcsúsztam, mielőtt a kapus elütött volna. A lefújás előtt volt még ziccerem, az egyik után a felsőlécen csattant a labda, a másik lehetőségnél mellé lőttem. Ezzel csak azt kívánom hangsúlyozni, hogy nem elégedtem meg a jelenlegi állapottal, küzdök tovább, mert javulnom kell még. Ahhoz, hogy valaki Angliában megragadjon, folyton magas szinten kell teljesíteni.

Fontos volt ez a három bajnoki pont, hiszen így egy kis levegőhöz jutott a Portsmouth, de nincs megállás, hiszen vasárnap a Chelsea elleni FA Kupa-találkozón sem szeretne leszerepelni az együttes. A csapat számára ez jutalomjáték, Futácsnak pedig életem meccse lesz!

Olvasói sztorik