Hírek

Győztes Futács-gól az utolsó pillanatban

Futács Márkó a 76. percben állt be a Portsmouth csapatába, amely a magyar csatár hosszabbításban szerzett góljának köszönhetően 4-3-ra győzött a Doncaster Rovers otthonában.

Kapcsolódó cikkek

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et (32GB, 4G) a Rangadó Facebook-játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

A Birmingham elleni meccset követően ismét csereként beállva szerzett kulcsfontosságú találatot az Angliában szereplő Futács Márkó!

– Az elmúlt hetekben rendre a cserepadra jelölt az edzőnk, amit azzal magyarázott, hogy kicsit le akarta venni a vállamról a terhet, mert fiatal vagyok, és a csapat kiesés ellen folytatott harca láthatóan rám is nyomást gyakorolt – mesélte a magyar utánpótlás-válogatott játékos. – Ráadásul felépült Luke Varney is, aki a sérülése előtt vezette a házi góllövőlistát. Elfogadtam Michael Appleton döntését, ugyanakkor bevallom, bíztam benne, hogy idővel visszakerülhetek a kezdőbe. De mivel volt olyan periódus, amikor az eredmények is jöttek, nem bontotta meg az együttest, így mostanában a kispadról beszállva kellett segítenem.

Futács nem sértődött meg, nem húzta a száját a csapathirdetéseknél, hanem becsülettel készülte, és próbált a pozitívumokból erőt meríteni.

– Például abból, hogy a márciusi, Birmingham elleni meccsen szerzett gólom volt profi karrierem első csereként elért találata – folytatta a légiós. – A doncasteri bajnoki szörnyen kezdődött számunkra, a házigazda gyorsan kétgólos előnyt szerzett, de David Kitson korai beállítása jó húzásnak bizonyult, felpörgette a játékot és egyenlítettünk. Ám hiába dominált a csapat, ismét hátrányba kerültünk, ami után én is lehetőséget kaptam. A végjátékban egalizáltuk az eredményt, majd a hosszabbítás utolsó percében egy beadást követő csúsztatás után elém került a labda, toltam rajta egyet, és körülbelül nyolc méterről a kilépő védők és a kapus mellett, ballal a hosszú sarokba lőttem. Hihetetlen érzés volt, rohantam a szurkolókhoz, akik végig mellettünk voltak, és elképesztő őrjöngés vette kezdetét. Fontos három pontot szerzetünk, és bízom benne, hogy kedden a Crystal Palace-t is legyőzzük. Talán már velem a kezdőben!

Olvasói sztorik