Hírek

Futács lett a hónap játékosa!

Futács Márkó lett a hónap Portsmouth-játékosa. Az utánpótlás-válogatott csatár a keddi, Ipswich Town elleni bajnoki előtt kapta meg a január legjobbjának járó díjat.

Kapcsolódó cikkek

– Különleges élményben volt részem az Ipswich elleni, keddi mérkőzésünk előtt – mesélte a játékos. – A melegítést követően, amikor indultunk vissza az öltözőbe, hogy a kezdéshez készülődjünk, a játékoskijáró előtt a klub elnöke, a stadion szpíkere és néhány szurkoló várt rám. Kiderült, hogy a találkozót megelőzően adják át a hónap Portsmouth-játékosának járó díjat, amit a januári teljesítményemért én kaptam. Ekkorra már megteltek a lelátók, így amikor a hangosbemondó tájékoztatta a szurkolókat, hogy most veszem át a kupát, hatalmas tapsvihar köszöntött. Megható pillanat volt.

A meccs alakulása miatt viszont már nem volt oka az örömre Futácsnak, hiszen gyorsan hátrányba kerültek, ami meg is zavartak őket. Csak a második félidőben nyújtott produkciójuk volt értékelhető, a gólszerzés azonban nem jött össze.

– A találkozó után az edzőnk engem jelölt ki arra, hogy nyilatkozzak a BBC-nek és a helyi lapoknak, ezen a rögtönzött sajtótájékoztatón mondtam el azt is, amit azóta a magyar sajtó is átvett, hogy mi játékosok kizárólag a futballra koncentrálunk, addig is, amíg a januári fizetésünkre várunk – ecsetelte Futács Márkó. – A helyzet azonban nem rózsás, hiszen egyre biztosabbnak tűnik a pontlevonás, a hírek szerint már jövő héten tíz pontot elvehetnek tőlünk. Ennek ellenére nem esünk kétségbe, edzőnk, Michael Appleton is folyamatosan tűzben tartja az öltözőt, minden nap beszámol a fejleményekről, és jelzi: ő sem élt még át hasonló helyzetet. A West Bromwichnál, ahonnan jött, sosem tapasztalt ilyen problémát. Ugyanakkor mindig az volt a vágya, hogy menedzser legyen, ezért vágott bele a portsmouthi kalandba, és most is ugyanolyan fanatikus, mint érkezésekor. Ez pedig bennünket is elszánttá tesz.

A szurkolók is kitartanak kedvenceik mellett, Blackpoolban ezerhatszázan éltették a csapatot, kedden pedig vagy háromszáz félmeztelen rajongó énekelt a játékosoknak lefújást követő órában.

– Igyekszünk meghálálni a szeretetet, de a szombati, Barnsley elleni bajnoki sem lesz könnyű, ráadásul a mai edzésen alig volt egy kezdőcsapatnyi egészséges játékosunk – mesélte a magyar labdarúgó.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik