NB I

„Nem vagyok a klub ellensége”

Tiber László a Videoton meccseiről nem bántó szándékkal mond véleményt, hanem azért, hogy a szurkolók egy másik nézőpontból is lássák a játékot.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szeptember közepén, nagyjából két héttel ezelőtt a Videoton szurkolói a Facebookon feltehették kérdéseiket a klub tulajdonosának, és Garancsi István az online chat keretében válaszolt is nekik. Az egész beszélgetés ide kattintva elolvasható. Egy kérdés-válasz erejéig a Rangadó.hu, illetve állandó szakértőnk, Tiber László is megszólíttatott. Idézzük a ránk vonatkozó részt:

Ujvári Ferenc Gábor: – Mit szól ahhoz, hogy több legendánk is rendszeresen élesen kritizálja a klubot? Itt főképp Tiber László heti elemzéseire, és id. Horváth Gábor görcsös Mezey-mániájára gondolok.

Garancsi István: – Nem szimpatikus.

A Rangadó.hu büszke rá, hogy a Videoton és a Siófok egykori válogatott játékosa megtisztelt minket szakértői meglátásaival, és ami még ennél is fontosabb – számunkra, és hitünk szerint olvasóink számára is –, az őszinteségével. Honlapunk rendszeres látogatói jó tudják, hogy a Videoton tehetségkutató-edzője nem csak a székesfehérvári együttes, hanem a Siófok, a Puskás Akadémia, sőt a magyar válogatott játékát is kritikusan szemléli és elemzi, ha az adott csapat teljesítménye kívánnivalót hagy maga után.

Éppen ezért közösen úgy döntöttünk, hogy a Rangadó.hu és Tiber László nem hagyja reakció nélkül a ránk vonatkozó szurkolói megjegyzést.

– Megdöbbenéssel olvastam a számomra ismeretlen szurkoló velem kapcsolatos megjegyzését. Nem vagyok a klub ellensége. Rendszeresen elmondom a véleményemet, de nem a klubról, hanem a csapatról, tehát nem igaz, hogy élesen kritizálom a klubot – kezdte Tiber László. – Azt mondom el, amit a labdarúgómúltamból adódóan látok. Soha nem volt szándékomban azt a klubot megbántani, amelynél közel negyven éve dolgozom. A Videotonnál kezdtem a futballt a hatvanas évek elején, és ebből a klubból lettem válogatott játékos. Tizenkét évet játszottam itt az NB I-ben, és a mai napig a második legeredményesebb labdarúgója vagyok a klubnak, amelyet második családomnak tekintek. Megtiszteltetés számomra, hogy a nyugdíjas éveimben is foglalkoztatnak, és hasznos tagja tudok lenni a Videoton-családnak. A mérkőzésekről nem bántó szándékkal szoktam véleményt mondani, hanem azért, hogy a szurkolók egy másik nézőpontból is lássák a játékot. Bízom benne, hogy esetleg fel tudom hívni egy-két olyan dologra is a figyelmet, amit olyasvalaki nem vesz észre, aki nem volt élsportoló.

fotó vidi.hu, címlapkép pfla.hu

Olvasói sztorik