NB I

„Én megadnám neki a lehetőséget”

Tiber László szerint Nemanja Nikolicsnak ugyanolyan eséllyel kellene indulnia a válogatottságért, mint a többieknek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vasárnap este technikai okok miatt a Rangadó.hu szakértőjének elemzése nélkül jelent meg a Videoton–Paks mérkőzés (4-1) tudósítása. Mivel nem szeretnénk, hogy olvasóinknak akárcsak egyszer is nélkülözniük kelljen közkedvelt rovatunkat, megkértük állandó szakértőnket, Tiber Lászlót, hogy értékelje a látottakat.

– A mérkőzés korán eldőlt a kiállítással. Nagyon jó állapotban volt a Videoton, végre azt láthattuk a csapattól, ami elvárható. A kiállítás jogos volt, nem tudom, mennyiben befolyásolta végeredményt, de szerintem anélkül is simán nyert volna a Vidi – mondta az egykori válogatott csatár.

Vasárnapi győzelmükkel, illetve a Debrecen döntetlenjével immár a székesfehérváriak vezetik a tabellát, kétpontos előnnyel.

– Nagyképűség nélkül mondom, hogy szerintem ez a realitás. Jelenleg a Videoton a legjobb csapat Magyarországon anyailag, egzisztenciálisan és játéktudásban egyaránt – vélekedett Tiber László.

Bár a Paks elvesztette veretlenségét, állandó szakértőnk a tolnaiakról sem mondott rosszat.

– Horváth Ferenc a szívem csücske, mert annyi idős, mint Krisztián fiam, annak idején együtt játszottak a Videoton kettőben, aztán az első csapatban is. Kiváló edző lehet belőle, ha így folytatja, mert nagyon jó megérzései vannak, és nagyon jól tud beszélni a futballisták nyelvén. Sok sikert kívánok neki. A mostani vereség ellenére nyilván nem adja fel – mondta a Videoton és a Siófok egykori játékosa.

A vasárnapi bajnokit Nemanja Nikolics és Simon Attila párharcaként vezette fel a sajtó, hiszen mindkét csatár rendkívül eredményesen rajtolt a bajnokságban. Ezúttal csak a fehérvári támadó szerzett gólt, ráadásul kettőt is, tehát négy forduló után már hét találat szerepel a neve mellett. A múlt héten készítettünk egy összeállítást, amelyben felvetettük: már nagyon ideje lenne kipróbálni mindkét játékost a válogatottban. Tiber László szerint Nikolics esetében ez valóban megfontolandó gondolat.

– Erről a témáról leginkább Egervári Sándort kellene megkérdezni, de mivel magyar állampolgár, szerintem ugyanolyan eséllyel kellene indulnia, mint például Szabics Imrének, Rudolf Gergelynek, vagy a többieknek – szögezte le a Videoton tehetségkutató-edzője. – Én megadnám neki a lehetőséget, miután évekkel ezelőtt Magyarországot választotta második hazájának, ide tette le a voksát. Ez a jó teljesítmény már korábban is benne volt, a kérdés vele kapcsolatban csak az, hogy megkapja-e a megfelelő támogatást a középpályáról? Őt ki kell szolgálni, márpedig korábban ezzel probléma volt. Ha továbbra is igyekeznek őt helyzetbe hozni, üde színfoltja lesz a bajnokságnak, és versenyben lesz a gólkirályi címért.

Minden meccsen gólt lőne

A Videoton FC honlapján olvasható nyilatkozatában Nemanja Nikolics elmondta, hogy a közelmúltban volt már hasonlóan jó formában, hiszen a 2011–2012-es szezonban hat egymást követő fordulóban is eredményes tudott lenni fehérvári színekben.

– Az tény, hogy ilyen eredményesen még egy bajnokságot sem kezdtem. Kívülről lehet, hogy könnyűnek tűnt a Paks elleni mérkőzés, azonban belülről ez egyáltalán nem volt egyszerű meccs – szögezte le a góllövőlista vezetője. – A Paks jól játszott, és mindent megtett azért, hogy megnehezítse a dolgunkat. Nagyon örülök, hogy két góllal járulhattam hozzá az újabb győzelmünkhöz, de az a legfontosabb, hogy nyertünk. Amit ígérhetek, hogy nem fogok elszállni attól, hogy most jól megy a góllövés, a földön fogok maradni. Konkrét célkitűzésem nem volt a szezon előtt arra vonatkozóan, hogy hány gólt szeretnék lőni, a célom mindig is az volt, hogy minden mérkőzésen eredményes legyek. Tudom, hogy ez szinte lehetetlen, de egy csatár minden alkalommal úgy lép pályára, hogy gólt akar lőni.

Olvasói sztorik