NB I

Hamar eldöntötte a Videoton

A fehérváriak 4-1-re nyertek az emberhátrányban játszó Paks ellen az OTP Bank Liga 4. fordulójában.
OTP Bank Liga, 4. forduló
Videoton FC – MVM Paks 4-1 (2-0)
Székesfehérvár, 3000 néző. Játékvezető: Solymosi
Videoton: Calatayud – Szolnoki, Juhász R., Vinícius, Stopira – Caneira, Sándor Gy. – Kovács I., Álvarez (Zé Luis 55.), Kleinheisler (Gyurcsó 66.) – N. Nikolics (Paraiba 73.) Edző: José Gomes
Paks: Molnár P. – Fiola, Kovács G., Éger, Szabó J. – Heffler T., Bori, Kecskés, Báló (Könyves 69.), Bartha (Windecker 69.) – Simon A. (Eppel 72.) Edző: Horváth Ferenc
Gólszerzők: N. Nikolics (3., tizenegyesből 8.), Juhász (65.), Gyurcsó (83.) ill. Könyves (91.)
Kiállítva: Éger (6.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vasárnap este az MVM Paks csapatát látta vendégül a Videoton csapata az OTP Bank Liga negyedik fordulójában. Két, eddig százszázalékos gárda csapott össze Székesfehérváron.

Nagyszerűen kezdődött a mérkőzés a hazaiak számára, a 3. percben Nikolics távoli lövése kötött ki a hálóba, 22 méterről célozta meg a sarkot a támadó, és nem hibázott (1-0).

Hamar kettőre növelte előnyét a Vidi, ráadásul emberelőnybe is kerültek a hazaiak. A 6. percben egy paksi eladott labda után Nikolics tört kapura, elfektette Molnárt, Éger pedig nem tehetett mást, fellökte a csatárt, amiért Solymosi játékvezető azonnal kiállította a csapatkapitányt. A sértett értékesítette a büntetőt (2-0).

A játékrész további részében távoli lövésekkel próbálkoztak a mérkőző felek, de az egyik oldalon Alvarez és Sándor, a másikon Kecskés lövését könnyedén fogta a hálóőr. A félidő utolsó percében Kovács István szerezhette volna meg a Videoton harmadik találatát, becselezte magát a tizenhatoson belülre, de az ötös sarkáról a jól kimozduló Molnárba lőtte a labdát.

A második félidő elején a vendégek veszélyeztettek, az 56. percben Heffler 22 méteres szabadrúgása a kapufa mellett pár centivel hagyta el a játékteret. A 65. percben megszületett a hazaiak harmadik gólja, Kleinheisler jobboldali szabadrúgását a hosszú oldalon Juhász fejelte a kapuba (3-0).

A 77. percben ismét pontrúgásból volt helyzete a Vidinek, de Gyurcsó szabadrúgása ekkor még elkerülte a kaput. Öt perc múlva ismét a villámgyors szélső állt a labda mögé, és 21 méterről gyönyörűen csavarta a felső sarokba a labdát (4-0).

A 87. percben szép kontrát mutatott be a Paks, de Könyves lövése mellé szállt. A 91. percben aztán összejött a vendégek szépítése, Eppel adott remek labdát Könyvesnek, aki egy szép csel után 10 méterről a kapuba bombázott (4-1).

– A mérkőzés korán eldőlt a kiállítással. Nagyon jó állapotban volt a Videoton, végre azt láthattuk a csapattól, ami elvárható. A kiállítás jogos volt, nem tudom, mennyiben befolyásolta végeredményt, de szerintem anélkül is simán nyert volna a Vidi – mondta a Rangadó.hu állandó szakértője, Tiber László, a Videoton és a Siófok egykori válogatott csatára. – Nagyképűség nélkül mondom, hogy szerintem jelenleg a Videoton a legjobb csapat Magyarországon anyailag, egzisztenciálisan és játéktudásban egyaránt. Ez a jó teljesítmény már korábban is benne volt Nikolics játékában, a kérdés vele kapcsolatban csak az, hogy megkapja-e a megfelelő támogatást a középpályáról? Őt ki kell szolgálni, márpedig korábban ezzel probléma volt. Ha továbbra is igyekeznek őt helyzetbe hozni, üde színfoltja lesz a bajnokságnak, és versenyben lesz a gólkirályi címért.

Olvasói sztorik