NB I

A szerény siker is siker…

A házigazda Videoton gyenge játékkal 1-0-ra győzött a Kecskemét ellen az élvonal nyolcadik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 8. forduló
Videoton FC – Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 1-0 (0-0)
Székesfehérvár, 2500 néző. Játékvezető: Solymosi
Videoton: Calatayud – Szolnoki (Paraibá, 67.), Gyepes, Vinícius, Stopira – Sándor Gy., Tóth I B. – Álvarez (Zé Luis, a szünetben), Kleinheisler, Gyurcsó – N. Nikolics (Torghelle, 67.). Edző: José Gomes
KTE: Antal B. – Mogyorósi, Gyagya, Karan, Póti, Forró – Vukaszovics, Patvaros, Bulajics (Leo Correira, 81.) – Rajczi (Balázs Zs., 74.), Berry (Pekár, 78.). Edző: Bekő Balázs
Gólszerző: Zé Luis (79.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!:||

Több érdekessége is volt a találkozónak, hiszen Gyepes Gábor első bajnokiján lépett pályára a Videotonban, az alföldiek kispadján pedig Bekő Balázs ült, aki játékosként és edzőként is sokáig segítette a székesfehérváriakat.

A második percben Gyurcsó Ádám lőtt kapásból, 21 méterről, de a labda a kapu mellé ment. A 15. percben Kleinheisler váratlanul lőtt 22 méterről, de Antal Botond magabiztosan védett. Az első húsz percben sokkal többet birtokolta a labdát a Videoton, amelynek volt két kapura lövése, komoly ziccere azonban egy sem. A vendégek leginkább a védekezéssel voltak elfoglalva. A 44. percben Gyurcsó ívelt a kapu elé egy szabadrúgást, de Nikolics a kapu mellé fejelt. Hamarosan jött egy újabb szabadrúgás, amelyet követően Stopira 27 méterről fölé lőtt.

Az 57. percben Kleinheisler távoli bombáját, kisvártatva pedig Zé Luis emelését védte vetődve Antal Botond. A 73. percben előbb Sándor György, majd Zé Luis próbálkozott fejjel, de egyikük sem járt sikerrel. Erősödött a nyomás a hazaiak kapuján, és a 79. percben Gyurcsó beadásából Zé Luis fejjel megszerezte a Videoton győztes gólját (1-0).

Támadásban maradt a házigazda: a 82. percben Torghelle estében a kapufát találta el. A székesfehérváriaknak összesen talán tíz jó percük volt a mérkőzésen, de ezúttal ez is elég volt, mert a szinte végig jól védekező kecskemétiek nem tudták hiba nélkül abszolválni a meccset.

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Tiber László, a Videoton és a Siófok egykori válogatott játékosa elemezte:

A beívelgetett labdákat vagy a kapus szerezte meg, vagy kifejelték a védők. Egyik hazai játékosnak sem jutott eszébe, hogy le kellene menni az alapvonalig. Akkor nyilván többet kellett volna futniuk… Nyomaiban sem látszott a kreativitás, az ötletesség, ezért sokáig nem alakultak ki helyzetek. Amióta nincs Kovács István, azóta nincs olyan játékos, aki ziccerbe tudná hozni az előretolt játékosokat, akik használhatatlan labdákat kapnak. Rossz felfogásban, lassan, körülményesen futballozott a Videoton, ezzel saját maguk számára tették nehézzé a meccset.

A Kecskemét indiszponált volt, egyszerűen beállt védekezni. Támadójátékuk nem volt, hagyták szenvedni Rajczi Pétert, aki sansztalan volt. A fehérváriak nem tudták azt nyújtani, amit beállt védelem ellen kell, pedig nem ez az utolsó csapat, amely egy pontért jön ide. Ennek az ellenszerét meg kell találni. Vagy olyan játékosokat, akik képesek a védelem mögé kerülni, vagy azt a taktikát, amivel előbb el tudják dönteni a meccset. Összességében nem mondhatok mást: nagyon rossz mérkőzést láttunk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik