NB I

A játékvezető elintézte…

Már az első félidőben kettős emberhátrányba került a Pécs, nem csoda, hogy a Videoton 5-1-re nyert.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 3. forduló
Videoton FC – Pécsi MFC-Matias 5-1 (3-1)
Székesfehérvár, 3500 néző. Játékvezető: Bognár
Videoton: Calatayud – Stopira, Juhász R., Vinícius (Zé Luis, a szünetben), Szolnoki (Paraibá, 76.) – Caneira, Sándor Gy. – Kovács I., Álvarez, Kleinheisler (Oliveira, 55.) – N. Nikolics. Edző: José Gomes
Pécs: Dibusz – Fodor F., Balogh B., Romics, Uzoma – Horváth A. (Márkvárt, 69.), Fröhlich (Nagy J., a szünetben), Koller, Városi (Deutsch B., a szünetben) – Szatmári, Grumics. Edző: Lőrincz Emil, Márton Gábor
Gólszerzők: N. Nikolics (tizenegyesből 27.), Vinicius (37.), Sándor Gy. (70.), Álvarez (77.), illetve Fröhlich (22.)
Kiállítva: Uzoma (26.), Grumics (29.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A vendégek soraiból hiányzott a sérült Gaál Miklós és az eltiltott Mohl Dávid, illetve kikerült a kezdőcsapatból Márkvárt Dávid és Wittrédi Dávid is. A hazaiak egymás után harmadszor is ugyanazzal a kezdő-tizeneggyel álltak fel.

Az első negyedóra Videoton-fölényt hozott, de csupán egy alkalommal forgott veszélyben a vendégek kapuja: a tízedik percben Juhász Roland fejesét szépen védte Dibusz Dénes. A 23. percben nagy pécsi helyzet maradt ki: Szatmári Lóránd közeli lövését védte Calatayud, de a szöglet után Fröhlich Roland kapás-bombájával szemben már tehetetlen volt (0-1).

A 26. percben Nemanja Nikolics a tizenhatoson belül elesett a születésnapos Eke Uzoma mellett, ezért a játékvezető büntetőt ítélt, és kiállította a vendégek játékosát. A tizenegyest a sértett magabiztosan értékesítette. A bíró kisvártatva tovább folytatta ámokfutását: a 29. percben Vinicius és Grumics párharca után a pécsiek légiósa a földre került, majd egy tétova mozdulattal ellenfele után rúgott. Nem találta el, mégis piros lap járt érte.

A 31. percben Szolnoki Roland beadását Juhász Roland fejelte a kapu fölé. A 37. percben Álvarez beadását az egyedül hagyott Vinicius fejelte a hálóba (2-1). A negyvenedik percben Juhász és Kovács kényszerítője után utóbbi lőtt, de Dibusz kivetődve védett. A hajrában Álvarez ívelt Nikolicshoz két védő közé, a csatár emelését azonban a kapus elcsípte egy méterrel a gólvonal előtt. A 42. percben Kovács és Nikolics is a tizenhatos vonalán helyezkedett, de Kleinheisler elpasszolta kettejük között a labdát.

Egy hazai gól még maradt a végére: a 44. percben Nikolics kapott labdát a tizenhatoson, majd 12 méterről a kapuba lőtt (3-1).

A második felvonásban a várakozásoknak megfelelően a hazaiak domináltak, sőt a kettős emberelőny miatt nyomasztó fölényben játszottak. A hatvanadik percben Zé Luis ziccerét fogta Dibusz, a kipattanót Álvarez lőtte 16 méterről kapura, de ezt is védte a pécsi kapus. A hetvenedik percben Álvarez szögletét követően Zé Luis fejjel megcsúsztatta a labdát, a hosszú oldalon Sándor György hét méterről védhetetlenül lőtt a hálóba (4-1). Három perccel később Álvarez kilenc méterről lőhetett kapura, de Dibusz hatalmas bravúrral védett.

A 77. percben Álvarez csinálta meg a helyzetet saját magának, aztán senkitől sem zavartatva, nagyjából 18 méterről a hálóba lőtt (5-1). A 88. percben Paraibá adott középre, de Juhász Roland fejesét bravúrral védte Dibusz.

– Ilyen ritmustalan, elképzelés nélküli futballt még nem láttam. Megszámoltam: másfélszer ment le a Videoton kettős emberelőnyben az alapvonalig – mondta a Rangadó.hu állandó szakértője, Tiber László, a Videoton és a Siófok egykori válogatott csatára. – Az edző nem szólt ezeknek a rutinos játékosoknak, hogy a védelem mögé kell kerülni, és onnan visszalődözni a labdákat? Ehelyett a tizenhatos sarkáról ívelgettek befelé. A huszonnegyedik percig a Pécs dominált, és volt egy nagy helyzete is. Nem tudni, mi lett volna, ha nincs a büntető és kiállítás. Az öt-egy ellenére sem volt meggyőző a fehérváriak játéka. Ritka, hogy egy csapat ilyen hendikeppel játszhat egy mérkőzést, mégis szórakoztak, körülményesek voltak. Mindent középen akartak bevinni, ha pedig kiadták a szélére a labdát, akkor a tizenhatos sarkáról ívelgették befelé. Persze, bárki mondhatja, hogy a győzelmet nem kell megmagyarázni, de a játék nem volt megnyugtató. Meggyőző, sziporkázó játékkal szinte megalázó vereséget kellett volna mérni a Pécsre.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik