NB I

Villámgólokkal nyert a Fradi

A Ferencváros két magyar góllal 2-0-ra győzött a Pápa otthonában az élvonal hetedik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 7. forduló
Lombard Pápa Termál FC – Ferencvárosi TC 0-2 (0-1)
Pápa, 4000 néző. Játékvezető: Kassai
Pápa: Szűcs L. – Tóth G., Supics (Eszlátyi, 9.; Szabó O., 70.), Mecsinovics, Présinger – Quintero, Makszimovics, Ivancsics (Kenesei K., 63.), Sekour, Orosz M. – Griffiths. Edző: Tóth Bálint
FTC: Jova – Gerson, Besics (Bönig, 85.), Mateos, Adams – Jenner, Gyömbér, Diallo, Józsi (Csukics, 82.) – Holman (Somalia, 61.), Böde. Edző: Ricardo Moniz
Gólszerzők: Böde (2.), Holman (47.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az előző fordulóban a pápaiak kikaptak a Haladástól. A szombathelyi meccset követő edzésen Tóth Bálint vezetőedző összekülönbözött Ivancsics Gellérttel és Orosz Márkkal. A történtek után felvetődött a két játékos távozása, de végül maradtak. A viharos előzményekhez képest a meglepetés erejével hatott, hogy a Ferencváros ellen mindketten kezdők voltak.

Böde Dániel átmentette válogatottbeli jó formáját: egy hosszú szólós után már a második percben megszerezte a vezetést a Fradinak (0-1). A másik oldalon Griffiths került ígéretes helyzetbe, de blokkolták a lövését. A 18. percben Sekour lövését Jova védte, majd kiejtette a labdát, amit végül sikerült felkapnia a berobbanó Eszlátyi elől. A 23. percben Jenner beadása után Quintero nagyon rosszul szabadított fel, végül Szűcsnek kellett kiöklözi a labdát a mezőnybe.

Három perccel később Jova hárította Sekour közeli fejesét, de gyorsan kiderült, hogy a hazaiak játékosa lesen volt. A 27. percben Böde lövését védte Szűcs, a 32. percben pedig Griffiths lövése tévesztett célt. Három perc elteltével Jenner közeli fejesét hatástalanította a Lombard kapusa. A 38. percben Griffiths próbálkozását hárította Jova. A másik oldalon Böde lövését védte bravúrral Szűcs. A negyvenedik percben Mateos közeli fejese kapu mellé ment. A 42. percben Böde lövését az utolsó pillanatban blokkolták a hazaiak.

A szünet után ismét gyorsan betalált az FTC: Jenner beadását Holman Dávid közvetlen közelről a léc alá fejelte (0-2). Az 52. percben egy pápai beadásnál Jova és Mateos is megtorpant, de Griffiths nem tudott élni az ajtó-ablak helyzettel, mert a földre fejelte a labdát, amely kipattant az alapvonalon. Az 59. percben Orosz Márk nyargalt a Ferencváros kapuja felé, de lassúnak bizonyult, és a védők utolérték.

Támadásban maradt a Pápa, és Eszlátyi próbálkozását Jova Levente csak hátravetődve, a léc segítségével tudta kipaskolni. A 71. percben Sekour lövését hárította a fővárosiak kapusa. A 89. percben Böde fejelt a kapu mellé.

A Fradi megérdemelten nyerte meg a jó iramú, eseménydús meccset, mert számos lehetősége közül kettőt értékesített, a hazaiak viszont képtelenek voltak gólra váltani a helyzeteiket. Mivel a Ferencváros esetében gyakran szót emelünk a rengeteg külföldi játékossal kapcsolatban, két dolgot meg kell jegyeznünk. Besics és Jenner ezúttal kiválóan játszott, illetve örömteli, hogy a csapat mindkét gólját magyar játékos szerezte.

– Inkább a Fradinak köszönhetjük, hogy jó meccset láthattunk. A pápaiak teszik a dolgukat, becsületesen mennek előre, de akaratban, kreativitásban vagy vagányságban hiányzik az a plusz a pályán, ami szükséges lenne ahhoz, hogy az az utolsó cselt, az utolsó passzt, vagy a helyzetkihasználásukat megoldják. Helyzetecskékig eljutottak, de akkor sem szólhattak volna egy szót sem ha nem kettő, hanem öt gólt szerez a Fradi – elemezte a látottakat a Rangadó.hu szakértője, Gyimesi László, a Honvéd egykori válogatott játékosa. – Attól függetlenül, hogy az FTC viszonylag jól szerepel, még nem érzem olyan erős csapatnak, hogy ott lehet az első háromban. Kérdésem: tényleg annyira gyenge ez a magyar bajnokság, hogy a másodosztályból kell megerősíteni a csapatokat? Biztos jó út ez? Elismerem, van egy-két jó játékos, de ezt a Fradit Gyömbér, Józsi, Holman, Böde és Jova viszi előre, ők a stabil és jobb játékosok, inkább, mint a hollandok. Ha van egy ilyen Holman Dávid, akkor biztos van még több tehetséges fiatal magyar játékos is, ahogy ezt látjuk is más csapatokban.

Olvasói sztorik