NB I

Böde Dániel hosszabbított

A Fradi 13-as mezszámú csatára nem babonás: 2013. szeptember 13-án, pénteken írt alá újabb egy évet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az FTC támadója, Böde Dániel 2016-ig meghosszabbította szerződését, amelyet tavaly nyáron kötöttek vele, három évre. A robusztus csatár remek első szezont produkált: húsz alkalommal talált az ellenfelek kapujába, és csapatával elhódította a Ligakupát.

Első bajnoki találatát Fradi-mezben az Eger ellen szerezte. A 2012-es naptári évben bevette még a Diósgyőr, a Videoton, az MTK, a Debrecen, a Kecskemét és a Pécs kapuját is, ezzel hamar együttese legeredményesebb futballistája lett, és a szurkolók egyik legnagyobb kedvenc.

Böde az idei év elején újabb fontos lépést tett karrierjében: a február 6-i, Fehéroroszország elleni barátságos mérkőzésen debütált a magyar válogatottban. Azóta folyamatosan meghívót kap a csapatba, amelyben már két tétmérkőzésen is betalált: március végén Törökországban, és néhány nappal ezelőtt, hazai pályán az észtek ellen is eredményes volt a világbajnoki selejtezősorozatban.

A csatár 17 bajnoki, három Ligakupa- és két válogatott gólja a piaci értékén is megmutatkozott, ára 600 ezer euróról egy év alatt 800 ezerre ugrott – írja a Fradi honlapja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!