NB I

Buzsáky aláírt a Fradihoz

Immáron hivatalos, hogy az NB I-ben folytatja pályafutását a válogatott középpályás.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csütörtök délután mindenben megegyezett egymással a Ferencvárosi Torna Club, valamint Buzsáky Ákos, így eldőlt, hogy a középpályás a Fradiban folytatja pályafutását – adta hírül a klub honlapja.

Buzsáky Ákos 1999-ben korosztálya egyik legnagyobb tehetségeként igazolt az MTK-hoz, amelynek akkor Henk ten Cate volt az edzője. A holland szakember a Bajnokok Ligája-selejtezőjében, valamint az NB I-ben is lehetőséget adott a 17 éves Buzsákynak, aki több mint ötven élvonalbeli találkozón játszott a kék-fehérek színeiben.

2002 júliusában José Mourinho közel félmillió fontért leszerződtette a Portóhoz, amelyben 2003-ban bemutatkozott. A portugál sztárcsapat két klubnak, az Académicának, valamint a Plymouth-nak is kölcsönadta a magyar futballistát, aki 2005-ben végleg az angol csapathoz került.

Az akkor már a magyar válogatottban is bemutatkozott labdarúgó 2007-ben előbb kölcsönbe, majd végleg a Queens Park Rangers csapatához szerződött, amellyel teljesült nagy álma: feljutott, és bemutatkozott a világ egyik legerősebb bajnokságában, az angol Premier League-ben.

Két rövid kitérőt (Portsmouth, Barnsley) követően Buzsáky a nyári felkészülés során csatlakozott a Ferencvároshoz, ahol meggyőzte Ricardo Monizt képességeiről.

Buzsáky Ákos napjainkig húsz alkalommal szerepelt a magyar válogatottban és két találatot szerzett.

Buzsáky az MTK-val Magyar Kupát nyert, míg a Portóval UEFA-Kupa, valamint Portugál Szuperkupa győztesnek vallhatja magát. Angliában – ahol a sajtó rendszeresen „Fehér Pelének” becézte – is letette névjegyét, a QPR csapatával ugyanis megnyerte az angol másodosztályú bajnokságot.

2003-ban az év ifjúsági játékosának választották Magyarországon, míg 2007 januárjában az angol másodosztály legjobb labdarúgója lett.

Olvasói sztorik