Hírek

A Real Madridtól igazolt a Fradi

Hivatalos: David Mateos három évre aláírt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Ferencvárosi Torna Club, a Real Madrid és David Mateos többfordulós tárgyalás-sorozatot, valamint Orosz Pál és Ricardo Moniz múlt heti, madridi látogatását követően hétfőn mindenben megegyezett egymással, így a spanyol labdarúgó az FTC-hez igazolt – írja a fradi.hu.

Mateos 11 éves korától kezdve a Real Madridnál nevelkedett, és folyamatosan szerepet kapott a korosztályos együtteseknél.

A többszörös spanyol utánpótlás-válogatott futballista a ranglétrán előrehaladva egészen az első csapatig verekedte magát. 2010-ben Manuel Pellegrini is számított rá, és bajnoki mérkőzéseken a kispadra ültette a védőként és védekező középpályásként is bevethető játékost.

A debütálást azonban már napjaink egyik legkiválóbb vezetőedzőjénél, José Mourinhónál érte meg. Ráadásul nem is akárhol, hanem a Bajnokok Ligájában, az Ajax elleni, 4-0-s sikerrel végződött összecsapáson állították be csereként. Mourinho egyébként nagyon kedvelte Mateos játékát, azonnal kezdeményezte a vezetőségnél, hogy profi szerződést kössenek vele, ami meg is történt. A 2010/2011-es szezonban Mateos végigjátszott még egy Spanyol Kupa-találkozót is, és miután a fővárosiak egészen a sorozat megnyeréséig meneteltek, így kupagyőztesnek is mondhatja magát.

Érdekesség egyébként, hogy ugyanebben a szezonban az AEK Athénnal a Görög Kupát is megnyerte Mateos – az athéni gárdát a szezon tavaszán erősítette kölcsönben. Pellegrini és Mourinho után Mateost a szintén klasszis szakember, Carlo Ancelotti is számításba vette, miután az olasz trénert kinevezték a Real Madrid vezetőedzőjének. Ennek köszönhetően a spanyol futballista ott volt a nyári edzőtáborban, és számos felkészülési mérkőzésen pályára lépett – a többi között Benzema, Di María, vagy éppen Cristiano Ronaldo mellett játszhatott.

Mateos még a néhány nappal ezelőtti, Deportivo elleni felkészülési mérkőzésen is szerepelt, Pepe helyett állt be, de a mai naptól a Ferencvárosi TC labdarúgója.

Névjegy

Név: David Mateos Ramajo

Születési idő, hely: 1987. április 22., Madrid

Poszt: védő, védekező középpályás

Korábbi klubjai: Real Madrid C (2006/07), Real Madrid B (2007-09), Real Madrid (2010/11), AEK Athén (2011 – kölcsönben), Zaragoza (2011/12 – kölcsönben), Real Madrid B (2012/13)

Sikerei: Spanyol Kupa-győztes (2011),

Olvasói sztorik