NB II

Még mindig fradista

A Ferencváros ellen gólt szerző Nyilasi Bálint minden edzésen és mérkőzésen bizonyítani akarja, hogy helye van a csapatban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerda este a Ferencvárossal csapott össze az NB II-es Sopron együttese a Puskás-stadionban a Ligakupa F-csoportjának első fordulójában. A találkozón 2-1-es Fradi-siker született, a kisalföldiek szépítő gólját pedig az a Nyilasi Bálint szerezte, aki éppen a Ferencvárostól igazolt a nyáron Sopronba, és nem mellesleg a hetvenszeres válogatott Fradi-legenda, Nyilasi Tibor fia.

A 23 éves játékos fiatal kora óta az FTC-ben nevelkedett, de a felnőttek közé nem tudta beverekedni magát, többnyire a második csapatban szerepelt az utóbbi években, ezért választotta a másodosztályú SVSE együttesét. A fiatal támadó a Rangadó.hu megkeresésére elmondta, hogy nehéz volt a Ferencváros ellen játszani, de próbáltak a kontrákra építeni a szerdai Ligakupa-meccsen.

– Nehéz mérkőzés volt, hiszen egy remek csapat ellen játszottunk. Próbáltuk hátul biztosítani a védekezést, és kontrákból veszélyeztetni. Az ellentámadásokból megindulva a szélekről beadásokkal vagy átlövésekkel próbáltunk eredményesek lenni, és szerencsére sikerült is betalálnunk – mondta Nyilasi Bálint.

A 23 éves labdarúgó örül, hogy eredményes tudott lenni, és azt sem titkolja, hogy még mindig fradistának tartja magát.

– Ugyanolyan érzés volt, mintha egy másik csapat ellen szereztem volna gólt. Természetesen jó érzés, hiszen gólt lőni mindig nagyszerű, ha Fradinak, akkor a Fradinak, ha másnak, akkor másnak. Örültem a gólomnak, hiszen bizonyítanom kell itt, Sopronban. Gyerekkorom óta sokat jelent nekem a Ferencváros, hiszen édesapám révén beleszülettem ebbe az egészbe. Kijelenhetem, hogy még mindig Fradista vagyok, és szerintem ezzel mindent elmondtam – szögezte le a tehetséges csatár.

A soproniak jól kezdték a bajnokságot, hiszen például a Kozármisleny másfél éves hazai veretlenségét is megtörték. A Szigetszentmiklós ellen győztes gólt szerző Nyilasi Bálint elégedett az SVSE eddigi szereplésével, s minden egyes edzésen és mérkőzésen szeretné bizonyítani, hogy helye van a csapatban.

– Eddig szerencsére nagyon jól megy a csapatnak. Két győzelemmel és egy döntetlennel állunk, ami szerintem nem rossz kezdés – vélekedett Nyilasi. – Ugyanilyen jó folytatásban bízunk. Nagyon örülök a lehetőségnek, hogy ide tudtam jönni Sopronba. Minden edzésen, minden meccsen bizonyítanom kell, hogy van helyem a csapatban. Mindent megpróbálok megtenni, igaz, kisebb sérülések hátráltattak. Azon vagyok hogy minél több mérkőzést játsszak, minél több gólt rúgjak, minél több gólpasszt adjak, és hozzájáruljak az együttes sikereihez.

A szerdai Ligakupa-mérkőzésen a Ferencvárosban bemutatkozott a Real Madridtól szerződtetett spanyol David Mateos is, akiből a soproni Erdélyi László néhány másodpercen belül kétszer is bolondot csinált a tizenhatos vonalánál.

– Emlékszem a jelenetre, de különösebben nem volt róla szó az öltözőben. Annyit beszéltünk csak, hogy nagyon szépen megcsinálta Laci a cseleket. Ha gólt rúg belőle, akkor még szebb lett volna, de így is nagyon jól csinálta. Nem igazán került szóba, hogy a Real Madridtól érkezett Mateos volt az áldozat, a helyzet volt nagyon szép, ennyit beszéltünk róla.

A fiatal támadó arról is beszámolt, hogy mindenben kikéri édesapja, Nyilasi Tibor véleményét.

– Mindent megbeszélünk. Ő tapasztaltabb, és sok mindent megélt már a futballban. Mindenben ő képvisel engem, és minden döntést együtt hozunk meg – mesélte Nyilasi Bálint.

Olvasói sztorik