NB II

Nyilasi-góllal nyert a Sopron

Az NB II második fordulójában: Sopron–Szigetszentmiklós 1-0.
NB II, 2. forduló
Soproni VSE-GYSEV – Szigetszentmiklósi TK-Erima 1-0 (0-0)
Sopron, 1200 néző. Játékvezető: Kovács Z.
SVSE: Heinrich – Fazakas, Bognár Zs., Tóth M., Czár – Sifter, Varga G. – Deme, (Nyilasi B., 68.) Gaál, Szabó L. (Erdélyi, 81.) – Szabó Zs. (Bali, 58.) Edző: Supka Attila
SzTK: Horváth L. – Csikortás (Puskás, 87.), I. Jakovljevics, Ducsics, Kornis – Barna, Kollega, Nagy J., Bonifert (Soskics, 77.), Kvekveskiri – Takács T. (Sz. Jakovljevics, 56.). Edző: Zoran Kuntics
Gólszerző: Nyilasi B. (94.)
Kiállítva: Kvekveskiri (53.), Barna (61.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nehéz feladat előtt álltak a soproniak a mérkőzést megelőzően, hiszen az első körben a Várda otthonában ikszeltek, aktuális riválisuk, a szigetszetnmiklósiak viszont győzelemmel rajtoltak a nyitófordulóban.
A vendégek kezdték veszélyesebben a találkozót, a 20. percben Bonifert szánta el magát lövésre, ám Heinrich blokkolta azt. A kipattanó Takács elé pattant, aki nem hibázott, és a kapuba talált. A játékvezető azonban les címen érvénytelenítette a találatot, maradt tehát a 0:0!
A 22. percben jegyezhettük fel a hazaiak első veszélyes akcióját, Gaál lövésénél azonban a vendégek kapusa, Horváth résen volt. Az első félidő eseményeit három sárga lap tarkította, ám a csapatok gólszerzésben, és helyzetek kialakításában nem jeleskedtek.

A második félidő elején hamar emberelőnybe kerültek a soproniak: az 53. percben Kvekveskiri buktatta Gaált, a vendégjátékos mehetett is zuhanyozni (55.perc). A lapok és a szabálytalanságok sora ekkor még nem ért véget, a szenvedőfél ismét Gaál volt. A soproniak huszonkettesét Barna rúgta szájon, Zoran Kuntic csapata az utolsó fél órára kilenc főra fogyatkozott.

A gólszerzés emberelőnyben sem akart összejönni a kisalföldi csapatnak, Bognár és Nyilasi lövésénél ugyan megmozgatták Horváth kapust, de ez a eredményen mit sem változtatott.

A 93. percben Sifter még kapu mellé fejelt, egy perccel később pedig már győzelmet ünnepelhetett a lila-fehér hazai csapat. A vendég kapu előtti kavarodás után a csereként beállt Nyilasi talált a hálóba, ezzel pedig a Sopron hazai publikum előtt szerezte meg szezonbéli első győzelmét.

Supka Attila, Sopron: – Felkészültünk az ellenfelünkből. Sikerült megoldanunk a feladatot, nem tudtak sokat kontrázni. A kiállításokig mindkét részről jó meccset láthattunk. Utána éreztük, hogy nehéz lesz, de próbáltunk az utolsó percig küzdeni, ami sikerre vezetett.

Zoran Kuntics, SzTK: – Nem okozott meglepetést a Sopron, amely sokat erősödött. Megpróbáltunk kontrára játszani, kevés sikerrel. Kilenc emberrel is hősiesen harcoltunk, sajnos siker nélkül.

– Az első félidő tapogatózó játékkal telt, helyzet nélkül, és az iram sem volt túl nagy – mondta a Rangadó.hu szakértője, Mozsolits Jenő, a soproniak utánpótlásedzője. – Szervezetten játszott a Szigetszentmiklós, de a két kiállítás döntőnek bizonyult, mert azután a Sopron benyomta a vendégeket, és a legutolsó percben meg is lett az eredménye. Ha nincs a két kiállítás, nem tudom, mi történt volna. A tényleg a győzelem! Kellenek a sikerek, mert az elmúlt években mindig a kiesés fenyegette az SVSE-t. Ezzel a rendezett anyagi háttérrel, és a kiváló edzői stábbal most többre hivatott ez a játékoskeret.

Olvasói sztorik