NB I

Már a bajnok sem nyeretlen

Andrics góljával és „öngólpasszával” a Győri ETO hazai pályán 2-0-ra győzött a Paks ellen.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 6. forduló
Győri ETO – Paksi FC 2-0 (2-0)
Győr, 2500 néző. Játékvezető: Fábián (Lémon, Márkus)
Győr: Kamenar – Svec, Lang, Lipták, Völgyi – Trajkovics (Kalmár, 65.), Kamber, Pátkai – Varga R. (Martínez, 34.), Andrics, Koltai (Kink, 50.). Edző: Pintér Attila
Paks: Molnár P. – Fiola, Kovács G. (Tököli, 75.), Éger, Szabó J. (Kiss T., a szünetben) – Bori, Windecker, Kecskés (Könyves, 63.), Báló, Bartha – Simon A. Edző: Horváth Ferenc
Gólszerzők: Andrics (21.), Szabó J. (öngól 40.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az OTP Bank Liga hatodik fordulójának első szombati mérkőzésén a nyeretlen, amúgy címvédő Győr a remekül rajtoló Paksot fogadta hazai pályán.

A korábbi évek eredményeiből megállapítható volt, hogy nem győzni jártak az ETO Parkba a tolnaiak, ám Pintér Attila együttesének volt mitől, illetve inkább kitől tartania, hiszen Simon Attila szenzációs formában futballozik, hét találatával vezeti a góllövőlistát.

Nem volt öldöklő iram a mérkőzés elején, a Győr kezdeményezett valamivel többet, ám kapura sokáig nem jelentett veszélyt. Aztán a 21. percben, mielőtt éppen kezdtünk volna elaludni, jött a hazaiak szokásos bedobás utáni gólja: Nemanja Andrics talált a kapuba. A gól megnyugtatta a bajnokot, a Paks játékában pedig nem sok elképzelés volt. A félidő vége előtt nem sokkal Szabó János öngóljával már kettő volt közte. Ezzel nagyjából el is dőlt minden.

Az idő a győrieknek dolgozott, akiken egyébként látszott, hogy nagyon meg akarják szerezni első győzelmüket, a Paks pedig a folytatásban is vajmi keveset tett a pontszerzésért, és miután Simon Attilát remekül kikapcsolták a játékból, teljesen veszélytelenek volt a kapura. Összességében megállapítható, hogy egy alacsony színvonalú mérkőzésen teljesen megérdemelten szerezte meg első győzelmét az ETO.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Hajszán Gyula, a Rába ETO és a válogatott egykori legendás játékosa elemezte:

Ezúttal nem az a Paks játszott, amely az első négy fordulóban tíz pontot összeszedett. Megilletődöttnek láttam a vendégeket, de nem értem az okát. Olyan ETO-ra kellett volna készülniük, amely idén sem tud többet, mint tavaly. Talán a szokásosnál is kritikusabb vagyok a győriekkel, de amíg Kalmár Zsolt nem állt be, nem volt támadójátékuk. Egyébként a paksiaknál ugyanúgy nem volt felfedezhető az egyéni játék, mint a hazaiaknál. Erre Pintér Attila reagált, Varga Roland lecserélésével. A vezetőedző jól megtanította a védekezést a csapatának, hiszen középhátvéd volt, de támadójáték továbbra is gyenge, hiába hozták Martínezt és Burgost.

Andrics egyéni játékát megpróbálták kamatoztatni, míg a másik oldalon a Paksnak jóformán helyzete sem volt. A kétezer-ötszázas nézőszám kritika a csapat felé. Jó döntés volt, hogy Pintér behozta az őstehetséget, Kalmár Zsoltot, akinek már az első labdaérintése is veszélyes volt, színt vitt a játékba, felpörögtek a támadások, és az ellenfél térfelén tartották a labdát. Nem tudom, miért nem lehet ezt csinálni kilencven percen keresztül. Akkor bezzeg nem ennyien lennének a lelátón… A Fradi ellen jobban játszottak a győriek, mint ezúttal, több volt a jó egyéni teljesítmény.

Olvasói sztorik