NB I

Át kell törni a gátat

A fiatal védő, Lang Ádám elmondta, nem foglalkoznak a bajnokcsapatot ért kritikákkal.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nem sikerült jól a rajt a Győri ETO csapatának. A bajnoki címvédő négy forduló után három pontottal, nyeretlenül áll az OTP Bank Liga 12. helyén. A következő forduló sem lesz egyszerű Pintér Attila tanítványainak, hiszen az eddig még hibátlan Videoton látogat az ETO Parkba.

Nyáron még arról szóltak a hírek, hogy kölcsönadnák a fiatal védőt, Lang Ádámot. Azóta azonban nagyot fordult a világ, és a négy mérkőzésből három találkozón is kezdőként lépett pályára a húszéves játékos. Lang a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, nem foglalkoznak az őket ért kritikákkal, és reméli, már a Videoton ellen sikerül átszakítani azt a gátat, ami miatt egyelőre halványabb teljesítményt nyújtanak.

– Kölcsönadás helyett a kezdőben kapott helyet. Ez azért komoly fordulat.
– Természetesen nagyon örülök a lehetőségnek – magyarázta Lang Ádám. – Takács Ákos még a Bajnokok Ligája-selejtezőn megsérült, meg is kellett műteni. Emiatt kiesett a csapatból, így került rám a sor. Igyekszem élni a lehetőséggel, és bizonyítani a szakmai stábnak, hogy helyem van az ETO-ban.

– A gyengébb kezdés mennyire hat ki a motiváltságára?
– Semennyire. Való igaz, hogy nem kezdtük jól a szezont, de tavaly is kellett pár forduló, mire belelendültünk. Ott a Kaposvár elleni mérkőzésen szakadt át egy gát, utána tudtunk egyre inkább felszabadultan játszani, és jöttek is sorban a győzelmek. Bízom benne, hogy most is minél hamarabb sikerül áttörni ezt a gátat, és elindulunk felfelé. Erre jó alkalom lehet a hétvégi találkozó. A Videoton legyőzése nagy lökést adhat nekünk, és úgy hiszem, utána jóval felszabadultabban tudnánk már játszani. Az eddig mutatott játékunkkal sem volt gond egyébként, de idáig valahogy nem sikerültek jól a befejezések.

– Mennyire foglalkoznak a rossz rajtról szóló kritikákkal?
– Igyekszünk teljesen kizárni ezeket a dolgokat. Segítjük egymást a társakkal, és mindig kizárólag a következő feladatra, a következő meccsre koncentrálunk.

Olvasói sztorik