NB I

Nincs szerencséje a bajnokcsapatnak

Lipták Zoltán szerint a Bayern elleni meccs nagy élmény volt, a válogatottba kerülésért pedig még keményebben fog dolgozni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mozgalmas volt az elmúlt hétvége a Győri ETO csapata számára. A bajnoki címvédő előbb a Fradi ellen bajnoki rangadón lépett pályára, majd a Bajnokok Ligája-győztes német Bayern München elleni gálamérkőzésen szerepel. A győriek számára a Ferencváros elleni mérkőzés lehet fájóbb, hiszen 2-1-re kikaptak.

Az ETO védőjátékosa, Lipták Zoltán a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, a németek ellen az eredmény nem számított különösebben. Hozzátette: nem a legjobb a hangulat az öltözőben, de nem váltak görcsössé a játékosok.

– Valóban sűrű volt a hétvége, de a két mérkőzést külön kell választani – mondta Lipták Zoltán. – A Fradi ellen mindenképpen szerettünk volna jó eredményt elérni, de sajnos nem jött össze. Egy gálamérkőzés pedig egészen más. Persze, itt sem feltartott kézzel léptünk pályára. Nagy élmény volt a Bayern ellen szerepelni. Az érezhető volt, hogy a bajnoki meccsen elfáradtunk, de ez elsősorban nem is másnap, hanem harmadnap szokott jelentkezni. Én is éreztem, hogy vasárnap már nem úgy vittek a lábaim, ahogy szoktak.

A magyar bajnok nem úgy kezdte ezt a szezont, ahogy tervezte, az eddigi három találkozón mindössze két pontot sikerült bezsebelnie. Lipták szerint pánikra semmi ok, mert minden csapat életében előfordul ilyesmi.

– Tényleg nem úgy sikerült a szezonrajt, ahogy szerettük volna – folytatta a válogatott védő. – Nem akarok kifogásokat keresni, de úgy érzem, a szerencse sem volt mellettünk. Ha nem kerülünk többször is emberhátrányba, valószínűleg most előrébb lennénk a tabellán. A Fradi elleni találkozó egy igazi ki-ki meccs volt, mindent megtettünk, de sajnos most így alakult. Ahogy szokták mondani, ami tavaly a kapufáról befelé pattant, az most kifelé jött. Van ilyen. A Pécs elleni mérkőzés szerintem még nehezebb lesz, mint az eddigiek. Ők sem kapták el a fonalat, de egyáltalán nincs rossz csapatuk. Mikor, ha nem éppen most szeretnék megszerezni az első pontjaikat? Nem a legjobb a hangulat az öltözőben, de nem vagyunk görcsösek. A fociban van ilyen. Csináljuk a dolgunkat, aztán megyünk előre.

A magyar válogatott Csehország ellen készülő keretéből ezúttal kimaradt a 28 éves védőjátékos, de ez nem szegi kedvét.

– A kapitány dönti el, kit válogat be, most én kimaradtam – mondta Lipták. – Ha meghívnak, nagy örömmel megyek, ha pedig kimaradok, az sem szegi a kedvemet, mert még keményebben edzek, hogy legközelebb ott lehessek.

Olvasói sztorik