NB I

Két kiállítás, két tizenegyes

Fordulatos, 2-2-es döntetlent játszott a házigazda Haladás a bajnoki címvédő Győrrel.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 2. forduló
Szombathelyi Haladás – Győri ETO 2-2 (1-1)
Szombathely, 4000 néző. Játékvezető: Solymosi
Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Devecseri, Tóth – Németh (Kalász, 62.), Szakály (Iszlai, a szünetben), Nagy G (Gyurján, 81.)., Fehér, Halmosi – Radó. Edző: Artner Tamás
Győr: Kamenár – Wolfe, Djordjevics, Lipták, Dinjar (Sztevanovics, 5.) – Kronavaeter (Burgos, 67.), Mevoungou, Kamber – Varga (Andrics, 75.), Martinez, Kink. Edző: Pintér Attila
Gólszerzők: Radó (tizenegyesből 9., 59.) illetve Martinez (34.), Kink (tizenegyesből 55.)
Kiállítva: Guzmics (54.), illetve Kamenár (5.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A századik Haladás – Győri ETO bajnoki mérkőzésen léptek pályára a csapatok szombaton. A szombathelyi csapatban Predrag Bosnjak a mérkőzés előtt belázasodott, Ugrai Roland pedig eltiltását töltötte. A bajnoki címvédőnél Völgyi Dániel volt eltiltott, Takács Ákos pedig sérülés miatt hagyta ki a zöld-fehér összecsapást.

Négy és fél percet kellett várni az első jelentős szituációra: Halmosi Péter húzott el a bal szélen, beadása megtalálta Radó Andrást, aki a kirepülő Kamenár mellett elhúzta a labdát, és elesett. Solymosi játékvezető azonnal büntetőt ítélet, ráadásul kiállította a szlovák kapust. Véleményes döntés… Pintér Attila lecserélte Dinjart, a kapuba pedig érkezett Szasa Sztevanovics. A tizenegyest a sértett végezte el, és magabiztosan lőtt a jobb alsóba (1-0). A 16. percben ismét Radó Andrással gyűlt meg a vendégek baja, Lipták Zoltán és Rafa Wolfe közös erővel azonban szerelni tudta a szombathelyi támadót.

A 32. percben Varga Roland próbálta meglepni Rózsa Dánielt egy bal oldali szabadrúgásnál, a szombathelyi kapusnak nyújtózkodnia kellett, hogy szögletre tudjon menteni. Egy perccel később szinte a semmiből egyenlített a Győr: Kink keveredett a tizenhatoson belülre, labdája pedig megtalálta az üresen álló Martínez fejét, aki köszönte szépen, és a jobb sarokba bólintott (1-1).

A félidő végén egy szöglet után Fehér Zoltán veszélyeztette egykori csapata kapuját, de Sztevanovics reflexmozdulattal védett, majd Radó is próbálkozott egy kavarodás után, de ez sem jutott el a vendégek kapujáig. A hosszabbítás perceiben újra a szombathelyi támadó került helyzetbe, de a győri kapus kétszer is hárította a veszélyt. Összességében váltakozó félidőt láthattak a nézők, az eleje és a vége a Haladásé volt, a játékrész közepén pedig inkább a Győr dominált.

Ugyanúgy kezdődött a második félidő, ahogy az első, csak most a Haladás kapuja előtt. Guzmics Richárd az ötösön kézzel belekapott a labdába, járt érte a büntető. Mivel a válogatott védő megkapta második sárgáját is a szabálytalanságáért, ő is kiállt, a Haladásnak pedig elolvadt az emberelőnye. A büntetőt Tarmo Kink ballal a jobb alsóba helyezte, Rózsa Dániel csak belekapni tudott (1-2).

Nem sokat játszott előnyben a címvédő. Az 59. percben ismét Radó András kapott forintos labdát a szünetben beállt Iszlai Bencétől, elhúzta Djordjevics mellett, és Sztevanovics lábai között a kapuba passzolt (2-2). Fokozódó izgalmak közepette folytatódott a mérkőzés, egy-egy távoli lövés jelentett veszélyt a kapukra, a mezőnyben pedig egy-egy keményebb belépő borzolta a kedélyeket.

Az utolsó tíz perc elején egy Radó, Halmosi, Kalász kombináció végén utóbbi játékos lőtt 18 méterről, lapos lökete a kapufáról pattant vissza. A végén nagyon nyomott a Haladás, de nem esett már gól, maradt a döntetlen, ami összességében igazságosnak mondható.

– A nagy hőség ellenére elég jó mérkőzést láthattunk. Nagyon jól kezdett a Haladás, és az ötödik perc lépéselőnybe került azzal, hogy belőtték a tizenegyest, és a győri kapust kiállították – mondta a Rangadó.hu szakértője, Hannich Péter, a Rába ETO és a válogatott egykori legendás játékosa. – Nem volt perdöntő bizonyíték a televíziós lassítás, de talán Kamenár térddel tényleg eltalálta Radó Andrást, tehát jogos volt a büntető. A Haladás ezután azt gondolta, hogy ezzel az egy góllal megnyerte a meccset, és nem kell a hátralévő nyolcvanöt percet végigküzdenie. Az ETO átvette a játék irányítását, és megérdemelten egyenlített. Ebben az időszakban nem látszott, hogy tíz emberrel játszott a bajnokcsapat, de a hajrában ismét a hazaiaknak voltak lehetőségeik, Sztevanovics kapus bravúrokat mutatott be. A fordulás után jött a másik oldalon is a tizenegyes és a piros lap, majd a Haladás egyenlítése következett. A végén mindkét csapat nyerni akart, és ehhez Kalász Milán kapufájával a szombathelyiek álltak közelebb. Jó mérkőzést játszott a két együttes, igazságos eredménnyel. A Haladás nagy bajba kerül, ha továbbra is csak Radó András lesz a gólfelelőse, ráadásul a csapatnak a védekezése sem stabil.

Olvasói sztorik