NB I

Lázok János mégis Győrben

A rutinos csatár egy évig az ETO-ban, a fiatal Windecker József pedig Pakson játszik kölcsönben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Újabb változás történt a Győri ETO keretében: a kisalföldi klub megállapodott a paksiakkal, hogy Lázok János egy évig Győrben, a húszéves középpályás, Windecker József pedig Pakson játszik.

A szerződés értelmében amennyiben a felek úgy látják, hogy fél év elteltével visszacserélnék a labdarúgókat, akkor a játékosok a téli időszakban visszakerülhetnek eddigi csapatukhoz.

Lázok János az ETO negyedik nyári igazolása (Martinez, Wolfe és Mevoungou után), míg Windecker a hetedik távozó (Ahjupera, Aleksidze, Babics, Kvilitaia, Molnár Péter és Zámbó Bence után) – írja a klub honlapja.

A Rangadó.hu érdeklődésére a 28 éves csatár, Lázok János elárulta, akár már a hétvégi, szombathelyi bajnoki meccsen pályára léphet új csapatában.

– Nagyon örülök, hogy végre eldőlt, hol folytatom. Nem hittem, hogy ebből még lesz valami, de csütörtökön rendeződtek a dolgok, és pénteken már a győri csapattal edzettem – mesélte Lázok János. – Ha el tudják intézni a papírmunkát, és az edző is számít rám, akkor semmi akadálya, hogy már szombaton a Haladás otthonában pályára lépjek, hiszen teljesen egészséges vagyok.

A tapasztalt támadó számára egyáltalán nem ismeretlen új együttese, hiszen a nyári felkészülési időszakban már megfordult a győriek edzésein.

– Nyáron két-három hetet töltöttem itt, de akkor nem jutottak megállapodásra a felek. Most szerencsére dűlőre jutottak, tehát nem volt akadálya, hogy az ETO-hoz szerződjek. Maradhattam volna Pakson is, de szeretném kipróbálni magamat egy erősebb csapatba. Márpedig a Győr erős csapat, mindenki tisztában van a játékerejével. A Bajnokok Ligája-kiesés némileg megrázta a csapatot, de ebből az állapotból mihamarabb ki kell lábalni – szögezte le Lázok János, majd hozzátette, nem tud róla, hogy a klubok megállapodásának értelmében ne léphetne pályára a Győr–Paks meccseken.

A Rangadó.hu megkeresésére Windecker József elmondta, még ezen a héten is úgy volt, hogy Pintér Attila ragaszkodik hozzá. A fiatal középpályás a péntek esti Paks–Pécs meccsen még nem játszik, mert vasárnap utazik a tolnai megyeszékhelyre, és hétfőn edz először az új csapatával.

– Nagyon jól sikerült számomra a felkészülési időszak, a játék is jól ment, és több pozitív visszajelzést kaptam Pintér Attilától – mesélte Windecker József. – Maradhattam volna Győrben, de annak nincs értelme, hogy a kispadon ülök, és várok a lehetőségre. Sokáig nem tudtam, mit hoz a folytatás, még ezen a héten is úgy volt, hogy a vezetőedző ragaszkodik hozzám, de beláttuk, hogy bár lenne esélyem játszani, de nem annyit, amennyit húszévesen kellene, így közös megegyezéssel úgy döntöttünk, hogy egy évre kölcsönadnak. Voltak egyéb lehetőségeim is, de a legkorrektebb és legkitartóbb érdeklődőnek a Paks bizonyult, ezért őket választottam. Két játékost jól ismerek, hiszen Kecskés Tamás és Nyári Tibor már Siófokon is a csapattársam volt, de ellenfélként a többiekkel is találkoztam már. Bízom benne, hogy mihamarabb beilleszkedek. Nagyon jó csapatnak tartom a Paksot, törekedni fogok, hogy minél többet játszhassak.

Olvasói sztorik