NB I

Bajnokverés, Fradi-módra

A Ferencváros 2-1-re győzött a Győri ETO otthonában; Monizt elküldték a kispadtól, Sztevanovics elájult.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 3. forduló
Győri ETO – Ferencvárosi TC 1-2 (0-0)
Győr, 7000 néző. Játékvezető: Andó-Szabó
Győr: Sztevanovics (Nagy G., 80.) – Völgyi, Lipták, Lang, Svec – Martínez (Andrics, 53.), Trajkovics, Mevoungou, Varga R. – Kamber – Burgos (Lázok, 61.). Edző: Pintér Attila
FTC: Jova – Gyömbér, Besics, Adams, Hidvégi – Csukics, Józsi – Jenner (Busai, 93.), Böde, Holman (Valpoort, 70.) – Tuijp (Diallo, 54.). Edző: Ricardo Moniz
Gólszerzők: Varga R. (47.), illetve Holman (58.), Jenner (88.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hazaiaknál Dinjar, Kink, Andrics, Wolfe és Lázok is a kispadon kezdett, Burgos viszont kezdő volt. A vendégeknél Adams máris a pályán találta magát, Valpoort viszont csak csere volt.

A Fradi irányította a játékot, több ígéretes lehetőség is adódott a vendégek előtt, de egyik sem volt komoly ziccer. A győriek az ellenakciókra rendezkedtek be, ami egy bajnokcsapattól hazai pályán szokatlan, de az ETO nem először alkalmazza ezt a taktikát. Lüktető iramú és élvezetes volt a játék, majd a 36. percben Böde Dániel elesett a tizenhatoson belül Kamer mellett, de a játékvezető nem adott tizenegyest. Ezen Ricardo Moniz annyira kiakadt, hogy a bíró felküldte a kispadtól a lelátóra.

Az első felvonás jó ritmusú volt, de elég sok technikai hiba adódott. Az FTC-nek voltak nagyobb helyzetei.

A szünet után szinte azonnal vezetést szerzett a Győr: Kamber nagy bedobása után a Martínez mellett továbbpattanó labda Varga Roland elé került, aki habozás nélkül a hálóba lőtt (1-0). Az 54. percben újra egy hazai bedobás után adódott gólhelyzet: az ötösön pattogott a labda, Jova Levente nem fért hozzá, Andrics pedig nem találta el, végül Besics felszabadított. Négy perccel később Böde került helyzetbe, de az alapvonalról nem lőtt, hanem visszapasszolt, az üresen érkező Holman Dávid pedig 16 méterről, óriási góllal egyenlített (1-1).

A 76. percben Trajkovics gólját les miatt érvénytelenített a játékvezető. A másik oldalon Diallo ütközött Sztevanovics kapussal a tizenhatoson belül. A hazaiak játékosa elájult, ezért le kellett cserélni. A mentőautó a pályára hajtott, és kórházba szállította a győri kapust, a helyére a fiatal Nagy Gergely állt be. Diallo még sárga lapot sem kapott… A 85. percben Hidvégi Sándor beadására Diallo robbant be, de hét méterről a felső lécet találta telibe fejjel.

A slusszpoén még hátra volt: a 88. percben Jenner megindult a kapu felé, Bödéhez passzolt, de rögtön visszakapta tőle a labdát, és nagyjából 18 méterről a hálóba bombázott (1-2). A végén még Bödének is volt egy ígéretes fejese, de Nagy Gergely védett. A túloldalon Varga Roland veszélyeztetett.

Paprikás hangulatú mérkőzést játszott a két csapat, aminek lényeges előzménye, hogy a Ferencváros brazilja, Leonardo súlyosan megsérült a tavaszi mérkőzésen. Erre a győriek rátettek egy lapáttal, a mezükön üzenve a brazil légiósnak. Kétségtelenül szép gesztus volt, de a Fradi-szurkolók annyira nem értékelték…

A második félidő elején úgy tűnt, ismét eredményre vezethet az ETO sündisznó-taktikája, de a meccs összképe alapján a Ferencváros megérdemelten fordított.

– Ritka élvezetes mérkőzés volt iramában és játékban egyaránt, szerintem sok embert ébren tartott így késő este – mondta a Rangadó.hu állandó szakértője, Szanyó Károly, az Újpest és a Győri ETO egykori olimpikon csatára. – Nem éreztem annyira sündisznónak a Győr felállását, sőt nem is gondoltam, hogy a Ferencváros győzni tud. Egy pontra talán tippeltem volna, de ilyen a futball, két jól eltalált lövéssel fordítottak, pedig a kapura végig veszélyesebbnek érzetem a Győrt. A Fradi rám cáfolt, és ez a két bomba bármelyik bajnokságban ott lehetne a forduló góljai között. Az ETO rendelkezik olyan játékosállománnyal, hogy ennél sokkal jobb rajtot kellett volna vennie, de szerintem el fognak indulni felfelé, és kijönnek a gödörből, persze, ma még rejtély, mit hoz a jövő. Szasa Sztevanovicsnak jobbulást kívánok, remélem, nincs semmi komoly baja.

Olvasói sztorik