NB I

Ki lesz a Fradi befektetője?

Sajtóértesülések szerint akár a Telekom is befutó lehet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Magyarország miniszterelnöke azt mondta, a „Fradinak hamarosan lesz kérője, erősebb és nagyobb, mint bárki másnak”. Márpedig a Blikk információi szerint a két legjelentősebb NB I-es klub-szponzor a Mol és az Audi: az olajipari óriás körülbelül 500 milliót fizet az előző szezon másodikjának, a Videotonnak, míg az autógyártó közel 400-at a bajnoki címvédő Győri ETO-nak. Ha viszont a trónfosztásra készülő, az élvonal aranyérmét megcélzó fővárosi zöld-fehéreké lesz a legirigyeltebb támogató, akkor a „bevételnek” meg kell haladnia a székesfehérváriakét.

A kérdés, hogy melyik multicégre gondolt Orbán Viktor. A lap úgy tudja, „repülési engedélyre” vagy akár egy „telefonhívásra” vár a Ferencváros labdarúgócsapata. Kicsit érthetőbben: a Blikk írta meg elsőként, hogy az új magyar légitársaság, a Sólyom Hungarian Airways száll be az FTC-be, de elképzelhető, hogy a klub korábbi partnere, a T-csoport (Telekom) utalja át az összeget. Vagy akár mindketten, közösen.

A tárgyalások mindenesetre a végéhez közelednek, a megegyezés rövid időn belül létrejöhet.

– Az FTC menedzsmentje folyamatosan azon dolgozik, hogy újabb és újabb támogatókat nyerjen meg a Fradi számára. Nyilvánvalóan az ilyen jellegű tárgyalásokról akkor lehet és érdemes tájékoztatni a közvéleményt, amikor már megszületett a megegyezés. Sajtóértesüléseket nem szeretnénk sem kommentálni, sem generálni, így ebben az esetben sem tesszük – közölte a lappal Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója.

Az biztos, egyik cégnek sem jelentene komolyabb problémát a több első osztályú egyesületnek az éves költségvetését jelentő összeg kifizetése. A Sólyom Hungarian Airways ománi és egyesült arab emírségekbeli befektetők támogatásával alakult meg, 4 milliárd eurós (1200 milliárd Ft-os) vállalkozás. Vágó József vezérigazgató a Blikk érdeklődésére titokzatosan azt mondta, jelentős összeget kívánnak fordítani a tömegsportra. A Telekom pedig korábban is segítette a Ferencvárost, s jelenleg olyan gigaklubnak a szponzora, mint a Bajnokok Ligája-sorozat 2013-as győztese, a német Bayern München.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik