Hírek

Orbán és Kubatov a Fradiról vitázik

Az FTC eladását vetítette előre a miniszterelnök, csakhogy a klub irányítói senkivel sem szeretnének üzletelni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Úgy tűnik, a focit szívügyének tekintő Orbán Viktornak a Ferencvárossal kapcsolatos kijelentése még a zöld-fehér klub elöljáróit is alaposan meglepte. A miniszterelnök a nevével fémjelzett Puskás Akadémia honlapjának nyilatkozva elárulta: „a Fradinak hamarosan lesz kérője, erősebb és nagyobb, mint bárki másnak, ez hetek kérdése”.

A hazai sajtó nyomban találgatni kezdett, s el is jutott Pászkány Árpádig, a Bajnokok Ligáját is megjárt kolozsvári CFR tulajdonosáig, ám úgy tűnik, a milliárdos erdélyinek nem áll szándékában megvenni a fővárosi klubot. Ennél is érdekesebb, hogy az FTC nem is akarja eladni – írja a Bors.

„Az FTC jelenlegi vezetősége, elnöksége az eddig eltelt időszakban mindig azt választotta, ami a Ferencváros számára a legjobb megoldás volt, és ez a jövőt tekintve is így lesz. Az elmúlt két és fél évben sokszor beszélgettünk az elnökséggel, a labdarúgást irányító vezetőkkel, Orosz Palival, a klubunk legendáival, hogy melyik lehet a megfelelő működési modell. Újra eladni a Ferencvárost, vagy olyan közösségi irányítás alatt hagyni, mint amilyennel a Real Madrid, a Barcelona, vagy a Bayern München működik. A Ferencváros 114 éves történelme során az igazi nagy sikereit mindig az egyesületi modell alatt érte el. Emlékezhetünk, hogy kétszer már értékesítették a labdarúgócsapatot, s ez egyik alkalommal sem hozott áttörő és maradéktalan sikert. Mindkétszer nagy áldozatokat kellett hoznunk, hogy vissza tudjuk szerezni a csapatunkat. Láthattunk külföldön is rossz példákat – például a Portsmouth, vagy a Málaga esetében –, amikor a frissen érkezett befektető nem azt teljesítette, amit ígért. Mi is választhattuk volna a gyors építkezést, hogy a stabilizáció után azonnal eladjuk a futballcsapatot. Ebben az esetben azonban kiszolgáltatottá tettük volna a ferencvárosi labdarúgást. Éppen ezért mi a lassabban, szisztematikusan építkező és folyamatosan fejlődő modellt választottuk. A stadionépítés ügyében is közösen dönthettünk, az ideiglenes otthonunk választásánál is a legjobb minőségű pályát választhattuk. Ennek a lehetőségét nem szeretnénk kiengedni a kezünkből – írta egy kérdésre válaszolva Kubatov Gábor a Facebookon.

Kubatov egyébként már korábban is kategorikusan kijelentette, nincs az az összeg, amennyiért eladnák a csapatot.

Olvasói sztorik