NB I

A jó közeg a siker alapja

Szamosi Tamás edzőként a Paks, játékosként a Dunakeszi Kinizsi győzelméért dolgozik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Remekül rajtolt a bajnokságban az MVM Paks. Mint ismert, az együttesnél nyáron edzőváltás történt, Horváth Ferenc ült le a kispadra, és vele tartott korábbi segítője, Szamosi Tamás is. Úgy tűnik, az új szakmai stáb hamar megtalálta az összhangot a kerettel, hiszen a tolnai alakulat az első három mérkőzését megnyerte az OTP Bank Ligában, és csak a Videoton elleni találkozón szenvedett vereséget az első öt fordulóban.

A korábban játékosként a többi között az MTK-ban, Zalaegerszegen és Pécsett is megfordult Szamosi a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, leginkább a kiváló hangulatnak köszönhetőek az eddig elért paksi sikerek. A korábbi válogatott védő ősztől a teremlabdarúgó-bajnokság második vonalában is bizonyíthat, a Dunakeszi Kinizsi játékosa lesz.

– Honnan jött az ötlet, hogy futsalosnak álljon?
– Egy Dunakeszi-mérkőzés után vetődött fel, hogy nem-e lenne kedvem csatlakozni az együtteshez – magyarázta Szamosi Tamás. – Az első csapat feljutott az élvonalba, mi pedig több barátommal együtt a másodosztályban lépünk pályára. Nyugodtan lehet ezt akár öregfiúk-csapatnak is hívni. Egyikünk sem fiatal már, de jól fog esni a játék, ebben biztos vagyok. Nagyon hiányzik a labdarúgás, ezért is jött kapóra ez a lehetőség.

– Mennyire lesz önnek új a teremlabdarúgás?
– Nem idegen tőlem a dolog, hiszen korábban kispályás válogatott játékos is voltam. Azonban mikor az MTK-hoz igazoltam, abba kellett hagynom a teremfocit, a csapat már nem engedélyezte, hogy a nagypálya mellett teremben is játsszak.

– Tavasszal még nagypályán is futballozott megyei szinten. Azt is folytatja?
– Amíg az időm engedi, és összeegyeztethető a dolog az NB I-es teendőkkel, addig nagypályán is játszani fogok.

– Mellette pedig Horváth Ferencet segíti a paksi kispadon. A felkészülési időszakban néha arról lehetett hallani, hogy nincs minden rendben a csapattal, mégis villámrajtot vettek az élvonalban. Mivel sikerült így felpörgetni a játékosokat?
– Amikor nyáron Paksra kerültünk, még egy nagyon alakulófélben lévő együttest vettünk át. Horváth Ferencnek határozott elképzelése van arról, hogy milyen csapatot szeretne építeni. Az első és legfontosabb eleme ennek, hogy egy jó közeget alakítsunk ki. Ha ez nem sikerül, akkor az eredmények sem jöttek volna. Nagyot lépett előre a csapat a nyárhoz képest. Akkor sem az egyénekkel voltak a gondok, játéktudásban egy ügyes gárdát ismertünk meg, azonban csapatként valamiért nem funkcionált olyan jól a keret. Ezen kellett változtatni.

– Az első, könnyebb mérkőzések jól sikerültek, de a Videoton ellen becsúszott egy vereség – igaz, hamar emberhátrányba kerültek.
– Úgy gondolom, a Videoton elleni mérkőzés egy jó értékmérő lett volna a csapatnak, de ott nem jöttek össze jól a dolgok. Valóban, nem volt nagyon nehéz a sorsolásunk az első fordulókban, hiszen elkerültük a Győrt, a Videotont, a Debrecent, de az nem igaz, amit sokan mondanak. Egyetlen csapatról sem merném kijelenteni, hogy kiesőjelölt az NB I-ben, így a mi ellenfeleinkre sem lehet ráfogni, hogy gyenge csapatokkal játszottunk volna. Nekünk sem volt könnyű dolgunk az első fordulókban, meg kellett küzdeni a pontokért.

– Okozhat komoly meglepetéseket a Paks az idei kiírásban?
– Nehéz lenne ezt most megmondani. Egyelőre nem körvonalazódtak teljesen az erőviszonyok az NB I-ben, én sem tudnám még elhelyezni az együttesünket a mezőnyben. Hangzatos dolog, hogy csapatot építünk, sokszor lehet ezt hallani, de tényleg ez folyik nálunk, tovább dolgozunk, hogy minél komolyabb eredményeket érjünk el.

Olvasói sztorik