NB I

Törvényen kívül a magyar foci

Befuccsolt stadionbiztonsági projekt, de mi lesz így a kiemelt biztonsági kockázatú meccsekkel?

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nem finanszírozza tovább a stadionbiztonsági projektet az illetékes minisztérium. A törvény szerint viszont júliustól nem lehet fokozott és kiemelt biztonsági kockázatú focimeccset rendezni a szurkolók azonosítását lehetővé nem tevő stadionokban – írja a Magyar Narancs.

Sokallotta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) – az eddigi hat után – nettó 586 millió forintból mindössze további 4 klubnál szereltetné fel a stadionbiztonsági rendszer elemeit. A minisztérium ezért megvonta a labdarúgó-szövetségnek erre adott támogatást, hozzávetőleg 2 milliárd forintot. A döntés június 13-án született, egy héttel azt követően, hogy a hetilap körbejárta a labdarúgó-szövetség háromszakaszosra tervezett stadionbiztonsági projektsorozatának furcsaságait.

Ez lett volna a második lépcső, de egyelőre nincs tovább: az Emmi nem csak a közbeszerzési eljárás érvénytelenítése érdekében járt el, de arról is értesítette az MLSZ-t, hogy felmondja a támogatási szerződést. Mint a minisztérium Sportért és Ifjúságért Felelős Államtitkárságától megtudtuk, az Orbán-kormány 2011-ben 960 milliót, 2012-ben 864 milliót biztosított a sporthuliganizmus visszaszorítását szolgáló I-II. stadionbiztonsági projektre, 2013-ban pedig 864 millió forintot.

Érdemes elolvasni a cikk folytatását, ide kattintva!

Olvasói sztorik