Hírek

Aláírták a stadionbiztonsági projekt szerződését

A Magyar Labdarúgó Szövetség és az Indra Sistemas S.A. cég aláírta a stadionbiztonsági projekt-szerződést.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A megállapodás értelmében a spanyol tulajdonban lévő nemzetközi cég, magyarországi partnereivel együttműködve valósítja meg az MLSZ stadionbiztonsági projektjének első szakaszát – írja a szövetség honlapja. A kontraktus értéke: 645 millió 716 ezer 110 (nettó) forint.

A fejlesztés első ütemében érintett stadionok:

1. Győri ETO

2. Diósgyőr

3. Újpest

4. Szombathelyi Haladás

5. Kecskemét

6. Budapest Honvéd

A tervek szerint idén július 30-ig a megvalósulnak a központi rendszerek (jegyrendszer, szurkolói kártya rendszer, sportrendészeti nyilvántartás), valamint a lista első helyén szereplő győri stadionban a kamerarendszer és a beengedő kapuk is. Ezt követően október 30-ig szerelik fel a program első szakaszában érintett további stadionokat.

Dr. Vági Márton, az MLSZ főtitkára a szerződés megkötésével kapcsolatban hangsúlyozta, a stadionok biztonsági rendszereit megerősítő program megvalósításával a mérkőzésekre csak azok juthatnak majd be, akik sportszerűen, más szurkolók, környezetük testi és lelki zaklatása nélkül fejezik ki csapatuk iránt érzett szimpátiájukat, a játék szépsége felett érzett örömüket.

A projekt legfőbb célja, hogy infrastrukturális fejlesztésekkel járuljon hozzá a sportszerű szurkolás elterjesztéséhez. Megszűnik a szurkolók névtelensége és arctalansága, a korszerű eszközök és a rendszerek üzembe állításával megakadályozható lesz, hogy olyanok is bejussanak a meccsekre, akik számára a sportesemény csak alkalom a rendbontásra.

A Puskás Ferenc Stadion, és a további első osztályú csapatok stadionjai a program második fázisában, 2013. június 30-ig újulnak meg.

Olvasói sztorik