Hírek

Egyszer a kerítést is lebonthatják?

Tanulság: stadionjainkban nem csupán a szurkolók fizikai biztonságára kell figyelmet fordítani.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Magyar Labdarúgás Fórumán a szövetség elnöke, Csányi Sándor megnyitóbeszédében beszámolt az előző fórum óta elért eredményekről, és szólt a stadionok biztonságának növeléséért indított projektről is.

Amióta nyilvánosságra került, hogy a FIFA milyen súlyos büntetést szabott ki a magyar szövetségre az augusztusi magyar–izraeli válogatott mérkőzésen tapasztalt rasszista megnyilvánulások miatt, a Stadion Biztonság Projekt fontosságát és céljait egyre kevesebben vitatják. A nemzetközi szövetség kemény kiállása a sportszerű szurkolás mellett nem hagy kétséget afelől, hogy stadionjainkban nem csupán a szurkolók fizikai biztonságára kell figyelmet fordítani – áll az MLSZ Stadion Biztonság Projekt legfrissebb hírlevelében.

Előadásában Csányi Sándor a stadionok biztonságát fejleszteni hivatott projektről szólva elmondta: elképzelhetőnek tartja, hogy ha sikerrel megvalósulnak a tervek, akkor lebonthatják a lelátók, a nézők és a pálya közötti kerítést is.

Külön szekció témája volt a fórumon a futball-létesítmények fejlesztése. Studniczky Ferenc, az MLSZ infrastruktúra-fejlesztési bizottsága elnöke a Stadion Biztonság Projekt céljairól és jelenlegi állásáról tartott előadást. Hangsúlyozta, hogy a beléptetéskor és a kamerás megfigyelés során keletkezett adatokat a törvényben meghatározott időn belül megsemmisítik. Külön köszönetet mondott az Újpest FC-nek, amelynek pionírszerep jutott az első ütemben. Kiemelte: a projektben érintett összes résztvevőnek, az MLSZ-nek, a kluboknak, a szurkolóknak, a biztonságiaknak és a média képviselőinek is együtt kell működniük, egyébként a projekt nem vihető sikerre.

Olvasói sztorik