NB I

„Ez a sérülés dacosabbá tesz minket”

Tóth Bálint vezetőedző szerint vannak minőségi támadóik, akik pótolhatják a súlyosan megsérült Goran Maricsot.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Elvesztette egyik legjobb játékosát a Lombard Pápa csapata. A Lipóton edzőtáborozó bakonyiak szerdán edzőmérkőzést játszottak, amelyről mentővel kellett elszállítani a gólerős támadót, Goran Maricsot. Azóta kiderült, keresztszalag-szakadást szenvedett, így műtét és körülbelül féléves kihagyás vár rá.

A Rangadó.hu arra volt kíváncsi, vajon hogyan tudja pótolni a csapat a házi gólkirályt. Tóth Bálint vezetőedzőtől megtudtuk, a támadósorban vannak minőségi játékosaik, az ő feladatuk lesz a szerb légiós helyettesítése. A szakvezetőt az elmúlt hetekben tesztelt játékosokról is kérdeztük.

– Sok játékos megfordult az elmúlt hetekben Pápán. Milyen szempontok alapján válogattak?
– Voltak magyar és külföldi próbajátékosok is az elmúlt időszakban nálunk – magyarázta Tóth Bálint vezetőedző. – Elmondtuk mindenkinek, hogy aki meggyőz minket arról, hogy jobb, mint a mostani keretünkben hasonló poszton játszó játékos, az maradhat. Persze, két-három nap nem elég arra, hogy kellően felmérjük egy adott játékos képességeit, így akin azt éreztük, hogy fel tudna javulni arra szintre, amit elvárunk, annak is szerződést kínáltunk.

– Sokukat viszont elküldték. Erőnlétben vagy technikai tudásban voltak inkább lemaradva?
– Az erőnlét itt bizonyos értelemben nem számít. Van négy-öt hetünk a felkészülésre, ezalatt be lehet hozni a fizikális lemaradásokat. Az elküldött játékosoknál technikai, illetve taktikai problémák voltak, nem ütötték meg az NB I szintjét. Nem próbacsapat vagyunk. Én örültem volna a legjobban, ha kész élvonalbeli játékosokkal találkozok, de többségük erről nem tudott meggyőzni.

– A felkészülést eddig hogyan értékelné? Goran Marics kiesésének fényében…
– Nem lett volna rossz az alapozás időszaka, biztatóan kezdtünk. Marics sérülése azonban nagy vágásnak számít, mondhatom talán, hogy a csapat legjobb játékosát veszítettük el. Nagyon elkeserítő, hogy tesszük becsülettel a dolgunkat, dolgozunk keményen a minél jobb kezdés érdekében, és egy szerencsétlen eset következtében mégis elveszítjük hosszú időre a játékosunkat. Ez a sérülés azonban még inkább dacossá tesz minket. Ha azt vesszük, hogy a két, szintén kezdőcsapat-közeli játékosunk, Dlusztus András és Dóczi Krisztián is sérült, akkor elmondhatjuk, hogy nem vagyunk kellemes helyzetben, de mindent meg fogunk tenni, hogy pótoljuk őket.

– Maricsot házon belül fogják pótolni, vagy felvetődött esetleg egy csatár igazolása?
– Nem Marics helyére kell igazolnunk, a támadósorban több minőségi játékosunk is van. Más posztokra még nem kizárt, hogy szerződtetünk játékost, de a csatároknál a meglévő játékosok közül kerül ki Marics utódja. Természetesen nem mindegy, hogy Mariccsal kezdünk, vagy más játszik a helyén a csapatban, de úgy hiszem, házon belül meg fogjuk találni a helyettesét. Tovább kell lépnünk, és persze nagyon szurkolunk neki, hogy minél hamarabb visszatérhessen a pályára.

Olvasói sztorik