NB I

„Ez a sérülés dacosabbá tesz minket”

Rangadó
Rangadó

2013. 07. 11. 16:21

Tóth Bálint vezetőedző szerint vannak minőségi támadóik, akik pótolhatják a súlyosan megsérült Goran Maricsot.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Elvesztette egyik legjobb játékosát a Lombard Pápa csapata. A Lipóton edzőtáborozó bakonyiak szerdán edzőmérkőzést játszottak, amelyről mentővel kellett elszállítani a gólerős támadót, Goran Maricsot. Azóta kiderült, keresztszalag-szakadást szenvedett, így műtét és körülbelül féléves kihagyás vár rá.

A Rangadó.hu arra volt kíváncsi, vajon hogyan tudja pótolni a csapat a házi gólkirályt. Tóth Bálint vezetőedzőtől megtudtuk, a támadósorban vannak minőségi játékosaik, az ő feladatuk lesz a szerb légiós helyettesítése. A szakvezetőt az elmúlt hetekben tesztelt játékosokról is kérdeztük.

– Sok játékos megfordult az elmúlt hetekben Pápán. Milyen szempontok alapján válogattak?
– Voltak magyar és külföldi próbajátékosok is az elmúlt időszakban nálunk – magyarázta Tóth Bálint vezetőedző. – Elmondtuk mindenkinek, hogy aki meggyőz minket arról, hogy jobb, mint a mostani keretünkben hasonló poszton játszó játékos, az maradhat. Persze, két-három nap nem elég arra, hogy kellően felmérjük egy adott játékos képességeit, így akin azt éreztük, hogy fel tudna javulni arra szintre, amit elvárunk, annak is szerződést kínáltunk.

– Sokukat viszont elküldték. Erőnlétben vagy technikai tudásban voltak inkább lemaradva?
– Az erőnlét itt bizonyos értelemben nem számít. Van négy-öt hetünk a felkészülésre, ezalatt be lehet hozni a fizikális lemaradásokat. Az elküldött játékosoknál technikai, illetve taktikai problémák voltak, nem ütötték meg az NB I szintjét. Nem próbacsapat vagyunk. Én örültem volna a legjobban, ha kész élvonalbeli játékosokkal találkozok, de többségük erről nem tudott meggyőzni.

– A felkészülést eddig hogyan értékelné? Goran Marics kiesésének fényében…
– Nem lett volna rossz az alapozás időszaka, biztatóan kezdtünk. Marics sérülése azonban nagy vágásnak számít, mondhatom talán, hogy a csapat legjobb játékosát veszítettük el. Nagyon elkeserítő, hogy tesszük becsülettel a dolgunkat, dolgozunk keményen a minél jobb kezdés érdekében, és egy szerencsétlen eset következtében mégis elveszítjük hosszú időre a játékosunkat. Ez a sérülés azonban még inkább dacossá tesz minket. Ha azt vesszük, hogy a két, szintén kezdőcsapat-közeli játékosunk, Dlusztus András és Dóczi Krisztián is sérült, akkor elmondhatjuk, hogy nem vagyunk kellemes helyzetben, de mindent meg fogunk tenni, hogy pótoljuk őket.

– Maricsot házon belül fogják pótolni, vagy felvetődött esetleg egy csatár igazolása?
– Nem Marics helyére kell igazolnunk, a támadósorban több minőségi játékosunk is van. Más posztokra még nem kizárt, hogy szerződtetünk játékost, de a csatároknál a meglévő játékosok közül kerül ki Marics utódja. Természetesen nem mindegy, hogy Mariccsal kezdünk, vagy más játszik a helyén a csapatban, de úgy hiszem, házon belül meg fogjuk találni a helyettesét. Tovább kell lépnünk, és persze nagyon szurkolunk neki, hogy minél hamarabb visszatérhessen a pályára.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

(FILES) In this file photo taken on March 15, 2018 Arsenal's French manager Arsene Wenger looks on before the UEFA Europa League round of 16 second-leg football match  between Arsenal and AC Milan at the Emirates Stadium in London on March 15, 2018. 
Arsenal's French manager Arsene Wenger says in a statement on April 20, 2018 he will leave Arsenal at the end of the season. / AFP PHOTO / Ben STANSALL
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.