NB I

Szelektál a Lombard edzője

Keményen készül a bajnoki rajtra a Pápa, amely kedden játssza első edzőmérkőzését.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Lombard Pápa vezetőedzője, Tóth Bálint a felkészülés első hetében – hétfő kivételével – napi két edzést vezényelt csapatának, s a veol.hu oldalon azt nyilatkozta, elégedett a játékosokkal.

– Ez a bajnokság gladiátorok harca lesz, ezért nekem harcosokra van szükségem, akik persze futballozni is tudnak. Szeretnénk majd minél több ellenfelünkre ráerőltetni az akaratunkat. Elméletileg vannak nálunk jobb csapatok, így nyilván nem mindig tudunk majd dominálni, de a védekezésünk és támadásaink alapos megszervezésével eredményesek lehetünk – nyilatkozta Tóth Bálint.

Orosz Márk nagy valószínűséggel a Lombard labdarúgója lesz. A Ferencvárostól érkező futballistával már csupán néhány apró részletkérdést kell tisztáznia a klubvezetésnek a szerződéskötés előtt. A pápaiak trénere egyébként korábban már dolgozott együtt az NB II-es Szegednél a fiatal csatárral, akiről nagyon jó véleménnyel van.

A szakvezető elsősorban a védelembe és a középpályára szeretne erősítést jelentő játékost szerződtetni, összességében pedig még két-három futballista érkezésével számolhatnak a szurkolók.

Az már biztos, hogy Balogh Balázs, Daniel Orozco, Seye, Tino Lagator, továbbá a pápai nevelésű Enyingi Marcell, valamint a tavasszal Pápán kölcsönben szereplő Jasarevics Mahir és Nacsa Péter távozik a klubtól, de Szolga Máté, illetve Beliczky Gergő sorsa is kérdéses.

Nacsa Péter pótlására Horváth Gábort igazolta a vezetőség a kapusposztra, Szűcs Lajos mögé. A héten próbajátékra érkező Banai Balázstól, Litauszki Róberttől, Magos Mátyástól és Electo Wilsontól már elköszönt a szakvezetés, viszont Borbély Bálint (Szeged), Kovács Tamás (Kozármisleny), illetve a bakonyaljaiaknál korábban már megforduló grúz Lasha Totadze (FC Dila Gori) keddig még bizonyíthatja, hogy erősítést jelentene.

A bakonyiak július 2-án, kedden 18 órától játsszák első nyári edzőmeccsüket, méghozzá az osztrák élvonalból az előző szezon végén kiesett Mattersburg ellen. A találkozónak a magyar-osztrák határ közelében fekvő Deutschkreutz (Sopronkeresztúr) ad otthont.

Olvasói sztorik