NB I

Már télen felfigyeltek rá

A kozármislenyi Kovács Tamás a napokban a Lombard Pápa csapatánál szerepel próbajátékon.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Tóth Bálint vezetőedző irányításával hétfőn kezdte a felkészülést a Lombard Pápa csapata. A közös munkába a két új igazolás, Eszlátyi István és Horváth Gábor, valamint hét próbajátékos is bekapcsolódott, köztük ott volt Kovács Tamás is.

Az NB II-ben ezüstérmes Kozármislenytől érkező 22 éves középpályás a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, már korábban is megkeresték Pápáról, ám akkor még nem jött össze a klubváltás. Hozzátette, nem csak a Lombard figyelmét keltette fel játékával, azonban az NB I-es lehetőség élvezett prioritást.

– Még a télen láttak játszani a pápai vezetők, akkor kerestek meg először – mesélte Kovács Tamás. – Telkiben játszottunk edzőmérkőzést, ekkor találkoztam a Lombard képviselőivel. Már félévkor megkerestek, hogy lenne-e kedvem a csapathoz szerződni, ám akkor még nem igazoltam Pápára. Jól ment a játék Kozármislenyben, a csapat is jó eredményeket ért el, és még volt hátra fél év a szerződésemből, ezért sem jött létre az átigazolás. A szezon végeztével aztán ismét megkerestek a Lombardtól. Az új vezetőedzővel, Tóth Bálinttal abban maradtunk, hogy egy hétig legyek itt próbajátékon, mivel ő is szeretné látni, mit tudok, és utána dől el, hogy szeretnének-e szerződtetni.

– Milyenek az első benyomásai a Lombardról?
– Pozitívak az élményeim. Annak ellenére, hogy gyakorlatilag szinte mindenkit csak névről ismerek, nagyon közvetlenek velem a társak. Ráadásul most rajtam kívül is sok próbázó van a csapatnál, sok fiatal játékossal edzünk együtt. Napi két edzéssel készülünk, egyből belekezdtünk, amit nem is bánok, mivel szeretem a hajtós gyakorlásokat. Szombaton pedig edzőmeccset játszunk egymás között, ezzel zárul a hét.

– Volt más ajánlata a pápain kívül is?
– Kerestek Gyirmótról, ők is érdeklődtek irántam. Azonban az NB I-es lehetőséget választottam, még úgy is, hogy nem biztos a helyem a csapatnál.

Olvasói sztorik