NB I

Rendezte: Alfred Hitchcock

A Lombard Pápa bravúros bennmaradása nem lelkesíti Bíró Péter tulajdonost.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szezonértékelő interjút adott klubja honlapjának Bíró Péter, a Lombard Pápa Termál FC tulajdonosa. A Debrecen, a Videoton vagy a Haladás elleni hazai győzelmet, sőt a nagyon harcos, jó játékkal kiharcolt, ETO elleni döntetlent is a pozitív mérkőzések közé sorolta, a legkellemetlenebbnek pedig a Létavértes elleni Magyar Kupa-kiesést említette.

– A bravúros bennmaradás engem nem lelkesít, mert nem szerettem volna, ha ilyen bravúrokra van szükség – fogalmazott Bíró Péter. – Azt gondolom, ha sok mérkőzésen olyan elánnal játszottunk volna, mint ahogy azt a Diósgyőr elleni találkozón tettük, akkor messze nem lettek volna ilyen problémáink. Amit az utolsó öt-hat mérkőzésen Fortuna elvett tőlünk, a legvégén visszakaptuk. Szerintem Alfred Hitchcock sem tudott volna ilyen drámát rendezni. Mindegy, ezt lezártuk, megvannak a tanulságai, ezeket most levonjuk, és megpróbálunk az új szezonnak úgy nekivágni, hogy ez még egyszer ne forduljon elő, mert nem jó érzés a lelátón mindezt átélni.

Bíró Péter szerint az a legfontosabb, hogy vissza kell térni arra az útra, amikor a Lombard igazán sikeres volt, példaként pedig a tatabányai korszakot, vagy a kezdeti pápai időszakot említette.

– Azt az utat kell követni. Ennek érdekében Tóth Bálinttal, a régi-új edzővel sikerült megegyeznem, nem titkoltan azért, mert ismerem őt, és a futball tekintetében egy hullámhosszon vagyunk – magyarázta Lombard FC tulajdonosa. – Én még élénken emlékszem arra az időszakra, amikor Bálint volt a vezetőedző Pápán, és volt egy olyan éjszaka, amikor a csapat vezette az NB I bajnoki tabelláját. Természetesen a két időszakot nem lehet összehasonlítani, ma sokkal nehezebbek a körülmények és sokkal erősebbek a csapatok az NB I-ben. Nagyon sok mindent az anyagi lehetőségek határoznak meg. Mi ezen a téren a hazai élvonal második felében vagyunk, de ez nem azt jelenti, hogy a kiesés ellen kelljen harcolnunk.

Olvasói sztorik