NB I

Itt a Pápa negyedik edzője

Tóth Bálint lett a Lombard FC új vezetőedzője, a sorsdöntő diósgyőri meccsen már ő irányít.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A kiesés szempontjából döntő jelentőségű, Diósgyőr elleni mérkőzésen régi-új edző irányítja a Lombard Pápa alakulatát, ugyanis Tóth Bálintot hivatalosan is kinevezték a csapat élére, és meghatározatlan idejű szerződést kötött a klub tulajdonosával, Bíró Péterrel – írja a papa-ma.hu.

Tóth Bálint korábban már dolgozott a Vasasnál és Lombardnál is, legutóbb pedig az NB II-es Szeged szakvezetője volt. Kovács László kapusedző Zsivóczky Gyula távozását követően vette át az együttes irányítását, vezérletével az Egert 6-1-re legyőzte a csapat, a Haladástól (1-2) és a Siófoktól (0-1) viszont kikapott, így a klub elöljárói nem vártak tovább az új vezetőedző kinevezésével. A tréner hétfőn érkezik Pápára, és a délutáni edzést már ő vezényli.

Ő a bakonyiak szezonbeli negyedik edzője, ugyanis a csapat ifj. Bene Ferenc vezetésével kezdte a mostani bajnokságot. Kovács László marad a stábban kapusedzőként.

A Lombard az utolsó forduló előtt a 14., még bennmaradást érő helyen áll, előnye azonban csak két pont a 15. Siófokkal szemben. A Pápa a zárókörben Diósgyőrben lép pályára, míg a Siófok az Újpestet fogadja.

Tóth Bálint a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, a megállapodás szerint a következő idényben is ő irányítja a csapatot.

– Ez már nem bátorság, ez már kamikaze – jellemezte mostani beugrását a régi-új vezetőedző. – Jól ismerjük egymást Bíró Péterrel, hiszen Tatabányán, Szombathelyen és Pápán is dolgoztunk együtt korábban, úgyhogy nem kellett egymásnak udvarolnunk. Legutóbb, Szegeden nyolc mérkőzés és két hónap állt a rendelkezésemre, itt viszont ez az egy meccs bír kiemelt fontossággal. Úgy állapodtunk meg az elnök úrral, hogy a következő szezonban is mindenképpen én irányítom a csapatot. Persze, ez az elmélet… Délután fél négykor bemegyek az öltözőbe, szembenézek a játékosokkal, és meglátjuk, mit lehet tenni.

Olvasói sztorik