NB I

Lovrencsics lehet a követendő példa

Volt csapattársa, Tóth Bence úgy gondolja, a Lech Poznan légiósa abszolút megérdemli, hogy bemutatkozzon a válogatottban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Rengeteget hallani mostanság a Lech Poznan magyar légiósáról, akit Egervári Sándor szövetségi kapitány behívott a Kuvait ellen készülő magyar válogatottba. Igaz, a kezdőben nem kapott helyet Lovrencsics Gergő, de a kapitány úgy nyilatkozott, hogy kísérletezni fog a barátságos meccsen, ezért minden bizonnyal pályára küldi a remek tavaszt maga mögött tudó a 24 éves szélső középpályást. A Rangadó.hu megkereste Lovrencsics korábbi pápai csapattársát, Tóth Bencét, aki nagyon szurkol a debütálásra készülő labdarúgónak, és úgy gondolja, hogy a jövőben a válogatott erőssége is lehet a villámgyors futballista.

– Nagyon örülök neki, és az utóbbi időben mutatott teljesítménye után úgy gondolom, meg is érdemli, hogy bemutatkozzon a válogatottban, szurkolok neki – szögezte le a 23 éves Tóth Bence. – A gyorsasága nemzetközi szinten is a legjobbak között van, tehát azzal mindenképp ki tud tűnni. Abban biztos vagyok, hogy sok egyéb téren is fejlődött külföldön. Ha bátran játszik – és miért ne játszana bátran, hiszen erős csapatban edződött –, akkor úgy gondolom, hogy a jövőben erőssége is lehet a nemzeti együttesnek.

A Ferencváros korábbi középpályását egyáltalán nem lepte meg, hogy Lovrencsics remek teljesítményt nyújtott a lengyel bajnokságban.

– Nem lepődtem meg azon, hogy ilyen jól szerepel Lengyelországban, hiszen kitűnő képességei vannak. Meg kellett szoknia a ritmust, minden NB I-ből külföldre igazoló labdarúgó így van ezzel, neki fél év kellett ehhez – magyarázta Tóth Bence. – Mentálisan és fizikálisan is sokat lépett előre, amelynek meg is lett a gyümölcse. Ez lehet a követendő példa azoknak, akik kikerülnek külföldre. Egy évvel ezelőtt még nem gondoltam volna, hogy a válogatott ajtaján fog kopogtatni, hiszen a Pápából nincs sok esély bekerülni. Voltak Gergőnek is olyan időszakai, amikor nem ment a játék, nyűgösebb volt. Aztán amikor kellett, akkor kijött neki a lépés, és eladta magát. Onnantól kezdve pedig úgy gondolom, hogy meglovagolja a szerencséjét.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik