Hírek

Lovrencsics Gergő a válogatottban

A lengyel Lech Poznan 24 éves csatára a Kuvait elleni, győri meccsen bemutatkozhat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

„Álmom, hogy egyszer a címeres mezt magamra ölthessem, de jelenleg még nem foglalkoztat ez a kérdés. Elsősorban a klubra és a jövőmre koncentrálok” – nyilatkozta a Rangadó.hu érdeklődésére két héttel ezelőtt Lovrencsics Gergő.

Diplomatikus válasz, de nyilvánvalóan nem fedi százszázalékosan a valóságot, hiszen a rendkívül szerény és szimpatikus játékos a kezdeti jó teljesítmény, majd a kisebb hullámvölgy után mostanság ismét kiváló formában van, és gyakorlatilag minden hétvégén gólt lő Lengyelországban.

Az egyik lengyel sportoldal friss beszámolója szerint Egervári Sándor szövetségi kapitány is felfigyelt Lovrencsics Gergőre, és a júniusi, Kuvait elleni mérkőzésre meghívja a válogatottba. A szakvezető már közölte is a Lombard Pápa kölcsönjátékosával, illetve jelenlegi klubjával a jó hírt, sőt a szombati, Legia Warszawa elleni idegenbeli bajnoki rangadót élőben tekinti meg.

– Lovrencsics Gergő ősszel kiváló formát futott, már akkor felfigyeltünk rá a szakmai stáb tagjaival – mondta az MLSZ honlapján Egervári Sándor. – Télen egy kisebb visszaesés következett be a játékában, de tavasszal ismét kiemelkedő formában játszik. A rendelkezésünkre álló számítógépes elemzőrendszernek köszönhetően teljes képünk van róla, akárcsak az összes többi külföldön játszó magyar futballistáról. Mivel nagy rangadó következik a lengyel bajnokságban, ami szakmailag is érdekes lehet számunkra, elutazunk Varsóba, és testközelből is megnézzük Gergő játékát. Jelenleg ő is részét képezi azon légiósoknak, akiknek megvan az esélyük, hogy bekerüljenek a magyar válogatott keretébe, ezért is tartjuk fontosnak, hogy személyesen is tapasztalatokat szerezzünk róla.

Ez a találkozó nagyon fontos lesz Lovrencsics számára, hiszen együttese négy fordulóval a bajnokság vége előtt két ponttal van lemaradva a listavezető varsóiaktól. Eddig 23 bajnoki meccsen játszott, hat gólt és négy gólpasszt jegyzett. A lengyel csapatnak a szezon végéig kell jeleznie a Lombard Pápa felé, hogy az opciós jogát érvényestíve végleg megvásárolja-e a magyar támadó játékjogát.

Olvasói sztorik