Hírek

Teljesen új volt minden

Lovrencsics Gergő bízik benne, hogy tavasszal még termékenyebb lesz a lengyel bajnokságban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerdán hazatért Magyarországra a lengyel Lech Poznan csapatában játszó Lovrencsics Gergő. A téli felkészülés január hetedikén kezdődik, tehát a következő hetek a pihenés jegyében telnek majd a 24 éves csatár számára. Együttese a bajnoki tabella második helyén áll, hátránya négy pont az éllovas Legia Warszawa mögött, tehát az aranyérem is elérhető közelségben van. A Rangadó.hu érdeklődésére Lovrencsics dicsérte a körülményeket, és hangsúlyozta, tavasszal több gólt vár saját magától.

– Milyen élmények, benyomások érték az elmúlt hónapokban?
– Eléggé új volt minden, bele kellett rázódni a bajnokságba és a csapattársakkal való ismerkedésbe is. Eddig nem voltam olyan termékeny, ahogy sokan várták tőlem, de ezt annak tudom be, hogy teljesen új volt minden – mesélte Lovrencsics Gergő. – Így is pályára léphettem tizenegy mérkőzésen, hol kezdőként, hol csereként, és az is előfordult, hogy nem játszottam egy kisebb sérülés miatt. Összességében nagyon jó volt, remélem, a folytatásban sikerül még jobban megszoknom minden körülményt, és még termékenyebb leszek.

– Meséljen a lengyel labdarúgást körülvevő miliőről!
– Jobbak körülmények, mint itthon, mindenhol biliárdasztal-szintű pálya, edzőközpontok, stadionok, még a legutolsó helyezettnél is. A kisebb csapatoknál átlag ötezer néző a minimum, de amikor rangadót játszottunk a Legiával, negyvenkétezer ember volt a lelátókon. A mi meccseinken az átlag egyébként tizenöt-húszezer néző, meccsenként..

– Milyen a stílus és a színvonal?
– Keményebb, küzdelmesebb, és nagyon kiegyensúlyozott a mezőny. Mindenki megverhet mindenkit. A magyar bajnokságból egy-két csapat kiemelkedik, ilyen a lengyeleknél nincs.

– Az európai porondról milyen emlékeket őriz?
– Nagy jó volt, hiszen a világ másik végén, Kazahsztánban és Azerbajdzsánban is jártunk, de Stockholmban is pályára léptünk, tehát láttuk a két végletet. Jól futballoztak az ellenfelek, sajnálom, hogy nem sikerült a továbbjutás. Remélem, jövőre akár a csoportkörig is eljuthatunk.

– Még a bajnoki cím is elérhető közelségben van!
– Számomra nagy dolog lenne, ha már az első légiós évemben sikerülne az első hely megszerzése, de elégedett lennék bármelyik dobogós hellyel, hiszen az jogosít az európai porondra. A bajnoki cím nagyon szép lenne, bízom benne, hogy utolérjük a Legiát.

– Mi az itthoni programja?
– Két hét teljes pihenés következik, futballal nem foglalkozom! Persze, ha a tévében éppen focimeccs megy, nem kapcsolom el… Utána egyéni edzésterv és futóprogram alapján kell készülnünk, polárórát is kaptunk, amivel ellenőriznek minket, mert nagyon komoly felkészülés vár ránk, két edzőtábort is terveznek a csapat számára. Úgy akarunk nekimenni a tavaszi idénynek, hogy szeretnénk megnyerni a bajnokságot.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik