NB I

Versenylázban ég az újonc

Végre megismerhetik Eszlátyi István nevét, aki az élvonalban is bizonyíthatja, hogy értékes játékos.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Úgy tűnik, Eszlátyi István végre révbe ért. Két évvel ezelőtt nem maradhatott a PMFC-nél, aztán Kozármislenyben sem tartottak rá igényt. A BKV Előre együttesénél megtalálta a helyét, hiszen a másodosztályú fővárosi csapatban eredményesen futballozott. Tavaly nyáron az osztályváltás sem tűnt lehetetlennek, de különböző okok miatt a Siófok és az Eger sem írt alá szerződést, pedig mindkét klubnál volt próbajátékon. Az őszi időszak végén ismét felcsillant a remény, mert a Lombard FC hívta, két Ligakupa-mérkőzésen pályára is lépett, de az átigazolás megint elmaradt.

Manapság már nem is Zsivóczky Gyula a pápaiak edzője, de mivel utódja, Tóth Bálint is ragaszkodott a fiatal csatárhoz, a bakonyiak hivatalosan bejelentették, hogy első nyári igazolás gyanánt megszerezték a BKV Előre játékosát. Igen ám, de Eszlátyi István a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, némileg meglepte a hír, hiszen még nem is írták alá a szerződést, csak szóbeli megállapodást kötöttek.

– Már tavaly, az őszi idény végén is megfordult Pápán…
– Két Ligakupa-meccsen szerepeltem, de nem igazán ment a játék, és fejben sem voltam teljesen rendben, ezért abban maradtunk, hogy játsszak még fél évet a BKV-ban – mesélte Eszlátyi István. – Most azt mondták, hogy jöhetek, és feltettünk az i-re a pontot. Bár egyelőre csak szóbeli a megállapodás, a szerződést ezen a héten írjuk alá, hogy jövő hétfőn én is elkezdhessem a felkészülést a csapattal. Az edzővel személyesen beszélgettünk, nyilván nincs biztos helyem a csapatban, meg kell küzdenem érte, de versenylázban égek!

– Korábban két élvonalbeli klubnál is járt, miért csak most ért célba?
– Siófokon nem csak én voltam a hibás, Horváth Károly sem volt velem szemben korrekt, de ez már a múlt, nem foglalkozom vele. Azt pedig a történtek ismeretében nem is bánom, hogy végül nem szerződtem Egerbe. Az volt mindig is a célom, hogy a magyar élvonalban bemutatkozzak, ismerjék meg a nevemet, és bizonyíthassam, hogy értékes játékos vagyok.

– Milyen érzésekkel búcsúzik a BKV Előre csapatától?
– Az utolsó tíz meccsre álltunk össze igazán. Sajnos, nem értük el az osztályozót, de meg lehetett volna menteni az együttest, ha kicsit korábban összeszedik ezt a brigádot. Bánom, hogy nem tudtam segíteni, de mindent megtettem, ezért felemelt fejjel tudok távozni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik