NB II

Még keresi önmagát

Eszlátyi István több élvonalbeli klub kívánságlistáján is szerepelt.

Kapcsolódó cikkek

Az NB II Nyugati-csoportjában szereplő BKV Előre együttesében kiváló tavaszi szezont produkált a 21 éves Eszlátyi István. Nem volt meglepő, hogy a nyár folyamán több NB I-es csapatnál is részt vett próbajátékon. A fiatal támadó azonban a fővárosi együttesben maradt, de eddig nem igazán jött ki a lépés neki és a csapatnak sem. A közlekedésiek az elmúlt hétvégén az Ajkával játszottak 1-1-es döntetlent, Eszlátyi pedig góllal tért vissza eltiltásából. A Rangado.hu érdeklődésére mesélt a meccsről, illetve azt is elárulta, végül miért maradt Budapesten.

– Szerintem nem voltunk rosszak, felvettük az Ajkával a versenyt. Hasonlóan játszottunk, mint ők. Nekünk talán több lehetőségünk volt, a második félidőben már abszolút mi irányítottunk. Ha jobban fejezzük be a támadásainkat, nyerhettünk volna. Csakis előre tekintünk, megyünk tovább, és úgy gondolom, hogy pozitívak a jelek, meccsről meccsre fejlődik a csapat.

– A nyár folyamán az Eger és a Siófok csapatánál is részt vett próbajátékon, miért maradt mégis a másodosztályban?
– Egerben négy hétig voltam próbajátékon. Azt mondták, számítanak rám, csak várjak még. Egyáltalán nem láttam értelmét ott maradni, négy hét után szinte hozzám se szóltak. Sajnos nem így működnek a dolgok, ezért hazajöttem Pestre. Két nap múlva elutaztam a Siófok együtteséhez, ahol szintén nem éreztem, hogy korrektül bánnának velem. Amíg az Egernél voltam, Horváth Károly minden nap telefonált, próbált csábítani, és amikor ott voltam, akkor is azt mondta, hogy szeretne leigazolni. A próbajátékom utolsó edzése után behívott magához, és a korábban megbeszéltek ellenére egy teljesen nevetséges szerződési ajánlatot tett elém, amit én nem fogadtam el. Nagyjából ennyi a nyári történetem, ezért maradtam a BKV Előre csapatánál.

– A BKV Előre viszont mostanában nem muzsikál túlságosan jól…
– Sajnos nem csak a csapatnak, nekem sem ment eddig igazán jól a játék. Elég sokat kivett belőlem ez a nyári túrázás. Abszolút nem tett jót nekem, Egerben a futás dominált, ehhez nem voltam hozzászokva. A nyáron semmit nem pihentem, így manapság a szabadidőmben próbálok feltöltődni kicsit, hogy helyre hozzam magam. A játékomról sajnos semmi pozitívat nem tudok mondani, egyelőre keresem önmagam. Természetesen örülök, hogy a hétvégén sikerült gólt rúgnom, kicsit talán felszabadultam ezáltal. Bízom benne, hogy nem fogok leállni, és ugyanígy tudom folytatni, hiszen például tavalyi kiváló szezont produkáltam.

– A hétvégén a Szigetszentmiklós otthonába látogatnak, mit vár a találkozótól?
– Én mindig úgy lépek pályára, hogy abszolút nem érdekel, ki az ellenfél. Csak saját magammal és a csapatommal foglalkozom. Minden meccsen jól akarok teljesíteni, segíteni szeretném a csapatomat. Biztosan küzdelmes mérkőzés lesz, de mindenképpen nyerni szeretnénk.

Olvasói sztorik